Ufo-premie géén premiedifferentiatie

Ufo-premie géén premiedifferentiatie

10 oktober 2019 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Voor de premie Uitvoeringsfonds voor de overheid ( Ufo-premie ) is er geen differentiatie in een hoog en laag tarief.

 

Dit wijzigt niet door de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in 2020.

 

Overheidswerkgevers betalen voor overheidswerknemers geen premie WW-Awf (Algemeen werkloosheidsfonds) en geen sectorpremie. In plaats daarvan betalen zij de Ufo-premie. De Ufo-premie bestaat uit één tarief, ongeacht de aard van de overeenkomst.

Voor niet-overheidswerkgevers geldt per 1 januari 2020 een premiedifferentiatie voor de premie WW-Awf. Zij gaan minder WW-premie betalen voor werknemers die een schriftelijke arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebben. Dit is het gevolg van de WAB. In welke sector een werkgever actief is, heeft dan geen invloed meer op de hoogte van de WW-premie.

 

premies 2020, ziektewet preies 2020, Regeling werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten (WGA) 2020, WGA premies 2020,wab 2020, lkv 2020,liv 2020,

Premiedifferentiatie WW

Op 1 januari 2020 treedt de Wat arbeidsmarkt in balans (Wab) in werking, en dat betekent dat er vanaf die datum premiedifferentiatie WW wordt ingevoerd. Het ministerie van SZW heeft een kennisdocument gepubliceerd dat hier nader op ingaat.

Werkgevers betalen vanaf 1 januari 2020 een lage WW-premie over het loon van werknemers met een vaste arbeidsovereenkomst. Voor alle overige dienstverbanden moet de werkgever een hoge WW-premie betalen.
In sommige situaties moet de werkgever met terugwerkende kracht alsnog de hoge premie betalen. Bijvoorbeeld als achteraf blijkt dat een werknemer met een vast contract in een kalenderjaar de overeengekomen arbeidsduur met meer dan 30% heeft overschreden.

In de praktijk leven er veel vragen over de vraag wanneer welke premie verschuldigd is. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft daarom een kennisdocument gemaakt. Dat gaat nader in op de nieuwe wet- en regelgeving met betrekking tot premiedifferentiatie WW.

 

 

Gerelateerde berichten:

 

overheid,lage inkomensvoordeel, liv, jeugd liv, loonkostenvoordelen (LKV’s), lage-inkomensvoordeel belastingdienst, lage inkomensvoordeel 2017, jeugd liv, liv 2017, lage inkomensvoordeel berekenen, lage inkomensvoordeel 2018, jeugd lage inkomensvoordeel, waarom lage inkomensvoordeel, sorteren liv, lkv,