Controleer de instroomcijfers WGA 2019

Controleer de instroomcijfers WGA 2019

20 mei 2020 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Half mei ontvangen werkgevers met meer dan 250 werknemers een brief van UWV met WGA-instroomcijfers 2019.

Controleer deze cijfers goed. Nadat een werkgever deze brief heeft ontvangen, hebt u maximaal 2 weken de tijd om wijzigingen door te geven aan UWV.

 

salarisverwerking uitbesteden,loonverwerking,salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,verzuim oplossingen, verzekering ziekteverzuim, ziekteverzuimverzekering, verzekeringen,

In de brief staat het landelijke instroomcijfer en het instroomcijfer van de sector waarin de werkgever is ingedeeld. Ook staat hierin het individuele instroomcijfer van de werkgever.

 

Doorgeven wijzigingen

Klopt volgens u iets niet in de instroomcijfers? In de brief van UWV staat hoe u dit kunt doorgeven. In juli publiceert UWV de definitieve instroomcijfers.

 

Gedifferentieerde premie Whk

De Belastingdienst gebruikt de WGA-instroomcijfers om de hoogte van de gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk) vast te stellen. De instroomcijfers 2019 tellen mee voor de gedifferentieerde premie Whk van 2021.

 

Bron:uwv.nl

 

 

Gereleateerd

Nota Gedifferentieerde premies WGA en Ziektewet 2019
Premie Whk te hoog door ziekengeld
Premies WGA en ZW 2020
Controleer de beschikking Whk 2020
Vraag brieven op, van Werkhervattingskas 2020

 

 

UWV om compensatie, UWV krijgt veel vragen over compensatie,