Gegevensspecificaties aangifte loonheffingen 2020

Gegevensspecificaties aangifte loonheffingen 2020

8 januari 2020 Uit Door 100% Werkgeverscoach

De Belastingdienst heeft de ‘Gegevensspecificaties aangifte loonheffingen 2020’ gepubliceerd. In dit document leest u meer over de betekenis van de gegevens die u via de loonaangifte doorgeeft aan de Belastingdienst. Ook is informatie toegevoegd over het herzien van de WW-premie volgens de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB).

 

salarisverwerking uitbesteden,loonverwerking,salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,verzuim oplossingen, verzekering ziekteverzuim, ziekteverzuimverzekering, verzekeringen,

Daarnaast vindt u in de gegevensspecificaties alle eisen waaraan het aangiftebericht moet voldoen en waarop de Belastingdienst en UWV het aangiftebericht controleren.

 

Oude jaren

De specificaties 2020 gelden niet voor losse correcties over ‘oude jaren’ (jaren 2014 tot en met 2019) die u in 2020 instuurt. Voor deze losse correcties blijven de specificaties en ingerichte controles gelden van het desbetreffende jaar.

 

Let op!

Vanaf 1 april 2020 is het niet meer mogelijk om een losse correctie over het jaar 2014 in te dienen.

U kunt de ‘Gegevensspecificaties aangifte loonheffingen 2020’ hier downloaden of van belastingdienst.nl.

 

Gegevensspecificaties aangifte loonheffingen 2020

 

 

 

Gerelateerd:

Overzichtsartikel WAB

Aanpassing in het ‘Handboek Loonheffingen’

 

overheid, rijksoverheid, wet en regelgeving, belastingen, besluiten den haag,