Aanvraagformulier doelgroepverklaring LKV beschikbaar

Aanvraagformulier doelgroepverklaring LKV beschikbaar

20 december 2017 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Op uwv.nl is een formulier geplaatst waarmee de werknemer vanaf 1 januari 2018 een doelgroepverklaring loonkostenvoordeel (LKV) kan aanvragen. De werkgever heeft een kopie van deze verklaring nodig voor het aanvragen van het loonkostenvoordeel (LKV).

 

salarisverwerking uitbesteden,loonverwerking,salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,verzuim oplossingen, verzekering ziekteverzuim, ziekteverzuimverzekering, verzekeringen,

Aanvragen bij UWV of gemeente

Ontvangt een oudere werknemer (56+) een uitkering van de gemeente? Dan vraagt hij vanaf 1 januari 2018 de doelgroepverklaring bij de gemeente aan. In alle andere gevallen vraagt de werknemer de doelgroepverklaring aan bij UWV. Dit kan door middel van het formulier Aanvragen doelgroepverklaring loonkostenvoordeel. De werknemer moet hiervoor inloggen met zijn DigiD. Het duurt uiterlijk 13 weken voordat de werknemer een beslissing van UWV ontvangt.

 

Aanvragen via Klantenservice UWV

Werknemers kunnen het aanvraagformulier op papier ontvangen. Dit doet de werknemer door telefonisch contact op te nemen met de Klantenservice van UWV via 0900 – 9294.

 

Aanvragen via een machtiging
Is de werknemer niet in staat om zelf een doelgroepverklaring LKV bij UWV aan te vragen? Dan kan hij hiervoor iemand machtigen. Vanaf 1 januari 2018 kan dat met het formulier Machtigen aanvragen doelgroepverklaring loonkostenvoordeel. Het duurt uiterlijk 13 weken voordat de gemachtigde een beslissing van UWV ontvangt.

 

Beslisboom’ voor werknemers t.b.v. doelgroepverklaring LKV
Om werknemers te helpen bij het bepalen voor welke doelgroepverklaring LKV zij in aanmerking kunnen komen, is een ‘beslisboom’ geplaatst op uwv.nl. Nadat de werknemer de beslisboom heeft doorlopen weet hij in welke doelgroep hij mogelijk valt. Na het invullen van de ‘beslisboom’ wordt de werknemer naar het juiste aanvraagformulier voor de doelgroepverklaring LKV geleid.

 

Let op!

De werknemer moet de doelgroepverklaring LKV aanvragen binnen 3 maanden nadat hij in dienst komt of herplaatst wordt. Na deze 3 maanden heeft de werkgever geen recht meer op LKV.

 

Meer informatie over het loonkostenvoordeel

 

 

UWV om compensatie, UWV krijgt veel vragen over compensatie,