Week van de Werkstress !

Week van de Werkstress !

11 november 2019 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Het doel is om zoveel mogelijk werkende Nederlanders te laten inzien dat werkstress is te voorkomen.

 

OVAL organiseert van 11 tot en met 15 november 2019 voor de tweede keer de Week van de Werkstress. Het doel is om zoveel mogelijk werkende Nederlanders te laten inzien dat werkstress is te voorkomen. Door te zorgen voor voldoende plezier op de werkvloer, ruimte voor ontwikkeling en/of genoeg uitdagingen in het werk. Samen gaan we een week vol werkplezier maken met iedere dag een ander thema.

 

Werkstress, werkdruk, overwerk, prestatiedruk, werk personeelsdruk, druk op de werkvloer,

Week van de Werkstress 2019

Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out. Dat kan duizend-en-een oorzaken hebben en zich manifesteren in evenzoveel symptomen. Maar je kunt als werkgever en werknemer gelukkig ook veel doen om te voorkomen dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress. Praat met je medewerkers over wat hen drijft, wat ze willen leren en hoe je samen het werkplezier vergroot en zo werkstress en uitval voorkomt. Voorkomen is beter dan genezen, zeker in een tijd dat er een tekort aan talent is.

 

Tijdens de Week van de Werkstress richten we ons voornamelijk op werkgevers. Via hen bereiken we een grote groep werknemers en daarnaast organiseren we een brede publiekscampagne. Het gaat erom dat we samen een beweging weten te realiseren waarbij we zoveel mogelijk mensen bewust maken van de kracht van werkplezier en van ontwikkeling.

 

Op de website Week van de Werkstress vind je meer informatie.

 

 

Gerelateerd:

plan van aanpak, verzuim, ziekteverzuim, verzuim oplossingen, ziekteverzuim aanpak, de Wet verbetering poortwachter, poortwachter en verzuim,