27% van de Nederlander die werkt krijgt geen voldoening van zijn/haar werk

27% van de Nederlander die werkt krijgt geen voldoening van zijn/haar werk

24 oktober 2019 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Een onderzoek bij ruim 1.000 Nederlanders

 

Dit blijkt uit een onderzoek van Vertellis onder 1.035 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard.

 

Meer dan een kwart Nederlanders haalt te weinig voldoening uit zijn werk.
Vier op de tien ondervraagden zou op werk graag meer tijd besteden aan persoonlijke ontwikkeling zoals mindfulness of stressreductietraining.

 

oproepkrachten, oproepkrachten ,uitzendkrachten,flexwerkers, payrolling,

Minfulness

Van alle respondenten halen millennials (32 procent) de minste voldoening uit hun werk. Opvallend genoeg is ook onder deze groep de behoefte aan meer mindfulness en stressreductie onder werktijd het hoogst. “Het lijkt erop dat met name Nederlanders tussen de achttien en de dertig weinig voldoening halen uit hun werk”, zegt Bart Kloosterhuis, medeoprichter van Vertellis. “Ondanks dat een groot gedeelte van deze groep openstaat voor persoonlijke ontwikkeling zien we steeds vaker dat zij te maken krijgen met burn-outs. Ik geloof dat meer voldoening door werk bijdraagt aan het voorkomen hiervan.”

 

Stilstaan

De bovenstaande behoefte aan (meer) mindfulness komt overigens niet zomaar uit de lucht vallen. Maar liefst 41 procent van de ondervraagden zegt namelijk onvoldoende stil te staan bij hun prestaties op de werkvloer. Een op de drie geeft zelfs aan op vrijdag soms niet meer weten wat ze die week allemaal hebben gedaan.

Kloosterhuis: “De drukte en stress die horen bij een baan kunnen ervoor zorgen dat u te weinig stilstaat bij werkprestaties. Dit is in mijn ogen gevaarlijk, omdat reflecteren en stilstaan bij uw verdiensten ervoor zorgen dat u meer voldoening uit uw werk haalt.”

 

Stress, burn-out of energieloos

Het is algemeen bekend dat stress kan lijden tot gezondheidsklachten. Uit het onderzoek blijkt dat een derde van de ondervraagden werk als een grote stressfactor ziet. Millennials scoren met 36 procent wederom het hoogst.

Kloosterhuis: “Dat werk voor stress zorgt, verbaast mij niet. Het is juist de vraag hoe je hiermee omgaat. De sleutel ligt wat mij betreft in het bewust worden van zowel negatieve als positieve emoties. Door vaker stil te staan bij wat u doet (mindful zijn), wordt u meer bewust van uw prestaties. Hierdoor zul u meer voldoening halen uit alles wat u doet.”

 

 

Bron:Vertellis

 

werkstress, burn out, werkdruk, stress op de werkvloer, werken met stress, spanning op je werk, gespannen op je werk, hoge druk op je werk, werknemer met stress,