WAB en oproepcontracten?

WAB en oproepcontracten?

21 november 2019 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geeft duidelijkheid.

 

Binnenkort geeft SZW meer duidelijkheid over oproepovereenkomsten en de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB).

Diverse salarisverwerkers hebben op ‘ het forum ‘ van de belasting verschillende vragen gesteld over wanneer een arbeidsovereenkomst een oproepovereenkomst is. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) komt binnenkort met meer duidelijkheid hierover.

 

Wet arbeidsmarkt in balans (WAB), wab en flexwerkcontract, wab o-uren contract, oproepcontract wab, regels Wet arbeidsmarkt in balans ,

Het ministerie van SZW maakt een overzicht met daarin verschillende varianten aan arbeidsovereenkomsten en de gevolgen daarvan voor de premiedifferentiatie WW. Zodra er meer duidelijkheid is, informeert 100% Werkgeverscoach u hierover.


Het is belangrijk dat u weet of een arbeidsovereenkomst een oproepovereenkomst is. Als een werknemer een oproepovereenkomst heeft, geldt in 2020 namelijk de hoge WW-premie. Dit is een gevolg van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) die geldt vanaf 1 januari 2020.

 

Bron: Belastingdienst

 

Meer informatie

 

overheid, belastingdienst, regering, minimumloon, geldszaken 2020,wml 2020, minimumloon 2020, het wettelijk minimumloon 2020,