Loonbelastingtabellen 2020 voor inwoners België, Aruba en Suriname

Loonbelastingtabellen 2020 voor inwoners België, Aruba en Suriname

22 november 2019 Uit Door 100% Werkgeverscoach

De Belastingdienst maakt hiervoor aparte loonbelastingtabellen.

Vanaf 1 januari 2020 kunnen ook inwoners van België, Aruba en Suriname die loon ontvangen uit Nederland, het belastingdeel van de algemene heffingskorting in de loonheffing laten toepassen. De Belastingdienst maakt hiervoor aparte loonbelastingtabellen.

handboek loonheffingen 2020 , nieuwsbrief loonheffingen 2020 , loonheffingen 2020 , nieuwsbriefloonheffing, belastingdienst, belastingen 2020 ,

De hoofdregel is dat alleen inwoners van Nederland recht hebben op het belastingdeel van de algemene heffingskorting.

Er geldt een uitzondering voor inwoners van België, Aruba en Suriname waarvan het heffingsrecht op grond van een belastingverdrag aan Nederland is toegewezen.

In 2019 konden deze inwoners het belastingdeel van de algemene heffingskorting alleen via de aangifte inkomstenbelasting krijgen. Vanaf 2020 kan dit ook bij de werkgever of de uitkeringsinstantie via inhouding op het loon of de uitkering. Dit geldt alleen als de werknemer de loonheffingskorting bij de werkgever laat toepassen.

 

Bron: Rijksoverheid.nl

 

 

Meer informatie

 

wet en regelgeving, overheid, belastingdienst, uwv, loonheffingen, loonbelasting 2020, loonkosten 2020, werkgever-werknemer, personeelszaken 2020,