Uitzendwerkgevers voortaan altijd onder sector 52

Uitzendwerkgevers voortaan altijd onder sector 52

24 oktober 2017 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Vanaf 25 mei 2017 is het voor werkgevers die personeel ter beschikking stellen niet meer mogelijk om onder een vaksector te vallen.

 

salarisverwerking uitbesteden,loonverwerking,salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,verzuim oplossingen, verzekering ziekteverzuim, ziekteverzuimverzekering, verzekeringen,

Uitzendbedrijven en detacheringsbedrijven vallen vanaf deze datum altijd onder sector 52 Uitzendbedrijven. Het is niet relevant of een uitzendbeding is opgenomen in de arbeidsovereenkomst.

 

Sector vóór 25 mei 2017

Voor werkgevers die vóór 25 mei 2017 al zijn ingedeeld in een vaksector verandert er niets. Ook werkgevers die voor deze datum een aanvraag hebben ingediend voor het bepalen van de sector, kunnen nog onder een vaksector vallen.

 

Vaksector

Een uitzendwerkgever kon worden ingedeeld in een vaksector als:

  • Meer dan 50% van het totale premieplichtige loon op jaarbasis aan 1 sector kan worden toegerekend.
  • Géén uitzendbeding is opgenomen in de arbeidsovereenkomst.

Een uitzendbureau gespecialiseerd in de zorg kwam bijvoorbeeld in aanmerking voor een vaksector.

 

Waarom altijd indeling in sector 52?

De hoogte van de sectorpremie is afhankelijk van het werkloosheidsrisico in de sector waarin de werkgever valt. De veronderstelling was dat het werkloosheidsrisico van uitzendwerkgevers in een vaksector vergelijkbaar is met andere werkgevers in dezelfde vaksector. Het werkloosheidsrisico bij uitzendwerkgevers is echter meestal hoger. Hierdoor betalen de uitzendwerkgevers een te lage premie en wordt de premie voor andere werkgevers in de vaksector onterecht opgedreven. Hetzelfde geldt voor de hoogte van de gedifferentieerde premie ZW en WGA, die bij kleine en middelgrote werkgevers ook gekoppeld is aan de sector.

 

 

Meer informatie

U kunt meer lezen over het vervallen van de vaksector in de Staatscourant.

 

 

belastingdienst 2020, belastingen, belasting, fiscale zaken, overheid financien, fiscale financiën,