Tijdelijke verlaging invorderingsrente en belastingrente

Tijdelijke verlaging invorderingsrente en belastingrente

19 maart 2020 Uit Door 100% Werkgeverscoach

In verband met corona

Onder de maatregelen die het kabinet heeft genomen ivm het coronavirus valt ook een tijdelijke verlaging van de invorderingsrente en belastingrente.

salarisverwerking uitbesteden,loonverwerking,salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,verzuim oplossingen, verzekering ziekteverzuim, ziekteverzuimverzekering, verzekeringen,

Vanaf 23 maart 2020 verlaagt de Belastingdienst de invorderingsrente tijdelijk van 4% naar 0,01%. Deze rente wordt berekend vanaf het moment dat de betalingstermijn voor de naheffingsaanslag LH is verstreken.

De Belastingdienst rekent belastingrente bij een naheffingsaanslag, of als de LH niet op tijd is afgedragen. Vanaf 1 juni 2020 wordt het tarief tijdelijk verlaagd van 4% naar 0,01%. De tijdelijke verlaging van het tarief van de belastingrente voor de LH gaat in op 1 juni 2020.

Meer informatie over belastingrente bij naheffingsaanslagen LH leest u op belastingdienst.nl.

 

Informatie verlaging invorderingsrente

Belastingrente betalen bij loonbelasting, btw, overdrachtsbelasting en dividendbelasting

Belastingrente bij deze belastingen komt voor bij naheffingsaanslagen, en bij een te late betaling van belasting.

Bij naheffingsaanslagen betaalt u belastingrente over het bedrag van de te laat betaalde belasting.

Voor naheffingsaanslagen betaalt u belastingrente over de periode van 1 januari volgend op het belastingjaar tot 14 dagen na de datum op de aanslag.

Doet u wel aangifte, maar betaalt u de belasting niet op tijd? Dan berekenen wij wel belastingrente over de periode vanaf 1 januari volgend op het belastingjaar tot de datum waarop de belasting is betaald.

Verbetert u vrijwillig de aangifte binnen 3 maanden na het belastingjaar?
Dan betaalt u geen belastingrente.

Betaalt u te laat, maar wel binnen 3 maanden na afloop van het belastingjaar? Dan brengen wij geen belastingrente in rekening.

 

Voorbeeld

U hebt over 2014 uw kwartaalaangiften btw ingediend.

Bij eigen controle van de administratie komt u er achter dat u te weinig btw hebt afgedragen. U dient een suppletie-aangifte in.

Dient u deze suppletie-aangifte in voor 1 april 2015?
Dan brengen wij u geen belastingrente in rekening.

Dient u deze suppletie-aangifte in na 1 april 2015?
Dan brengen we u wel belastingrente in rekening, en wel over de periode van 1 januari 2015 tot 14 dagen na de datum op de aanslag.

 

Regering, overheid, Den Haag beleidsbestuur, beleidsmakers, overheid, rijksoverheid, belastingen, bestuursorgaan den haag, wet en regelgeving, parlement, tweede kamer,