PAWW in 2020 naar premie 0,4%

PAWW in 2020 naar premie 0,4%

14 november 2019 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Kost de werknemer extra op hun loon.

De private aanvulling op de WW en WGA (PAWW) kost werknemers volgend jaar 0,4% van hun loon. Werkgevers zijn in veel situaties verplicht om deze premie op het loon van de werknemer in te houden en af te dragen. Daarnaast moeten zij apart aangifte doen via een online portaal.

 

salarisverwerking uitbesteden,loonverwerking,salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,verzuim oplossingen, verzekering ziekteverzuim, ziekteverzuimverzekering, verzekeringen,

2020 stijging

In 2020 is de premie voor de (PAWW) 0,4%. Dat laat de stichting PAWW weten in haar bestuursbericht. De premie is 0,1 procentpunt hoger dan dit jaar. Volgens de stichting is de stijging nodig om de huidige en toekomstige uitkeringen te kunnen betalen. Werkgevers moeten het nieuwe premiepercentage verwerken in hun administratie en op de juiste manier aangifte doen. Daarnaast moeten ze hun werknemers laten weten dat de premie die op hun loon wordt ingehouden, hoger wordt.

 

Extra service voor dga’s

Voor werkgevers die geen personeel in dienst hebben en voor directeuren-grootaandeelhouders (dga’s) worden verbeteringen doorgevoerd. Zij moesten tot nu toe elke kwartaal een nul-aangifte doen. Die administratieve rompslomp wordt in 2020 kleiner. Er komt dan een nieuwe service die werkgevers minder werk zou moeten opleveren. Hoe die service eruit komt te zien, is nog niet duidelijk.

 

Verzamel-cao of vrijwillige aansluiting

Of uw organisatie verplicht is om de PAWW uit te voeren, hangt ervan af of u onder een zogenoemde verzamel-cao valt: een overkoepelende collectieve arbeidsovereenkomst (cao) die in het leven geroepen is om de private aanvulling op de WW en WGA te regelen. Vrijwillig aansluiten bij zo’n verzamel-cao mag ook. Ook dan kan mag uw organisatie de premie op het loon van de werknemers inhouden en afdragen aan de stichting PAWW.

 

 

Gerelateerd:

 

werkgeverscoach, salaris, loon, inkomsten,verdiensten, planning geld, loon uitgave, salaris uitgave, loon planning, personeelszaken, personeelsdiensten, wet en regelgeving, belastingen,