
Nederland heeft een van de sterkste merknamen ter wereld
18 oktober 2019 Uit Door 100% WerkgeverscoachHet gaat goed met het merk Nederland.
Nederland krijgt AAA+-status, terwijl de Brexit negatief uitpakt voor de Britse merkwaarde.
Hoewel de merkwaarde met ongeveer 1,1 duizend miljard euro sinds vorig jaar niet is gegroeid, is het merk wel sterker geworden. Dat blijkt uit onderzoek van Brand Finance.
Brand Finance is een onafhankelijk adviesbureau dat zich specialiseert in de waarde die bedrijfsnamen hebben. Ook maakt het jaarlijks een lijst van de merkwaarde van landen.
VS 1
Dat de Verenigde Staten op die lijst op nummer één staat, is wellicht geen verrassing. Het land heeft een merkwaarde van 25,175 duizend miljard euro en wordt gevolgd door China, met een merkwaarde van 17,677 duizend miljard euro. Op de derde plek in de lijst staat Duitsland. Onze buren hebben een merkwaarde van 4,404 duizend miljard euro.
Nederland staat op de dertiende plek in de lijst, die in totaal uit 100 landen bestaat. Dat lijkt misschien geen hele bijzondere prestatie, maar Brand Finance tekent aan dat hoewel de merkwaarde niet bijzonder groot is, de sterkte van het merk dat wel is. Daarom heeft Nederland vanaf dit jaar een AAA+-status in de lijst, het hoogst haalbare.
Merk NL
Slechts twee andere landen hebben een sterker merk en hebben die AAA+-status ook, schrijft Brand Finance. Singapore heeft het allersterkste merk en Zwitserland staat op de tweede plek. Duitsland en Luxemburg volgen ons respectievelijk op de vierde en vijfde plek.
Opvallend is verder dat de Brexit niet echt goed uitpakt voor de merkwaarde van het Verenigd Koninkrijk. De merkwaarde van het VK kon volgens Brand Finance niet verder groeien door de Brexit en het politieke gesteggel over de uittreding zette ook een rem op de groei van Europese landen. Het VK is van de vierde plek op de lijst naar de vijfde plek gezakt, en heeft nu een lagere merkwaarde an Japan.
Om de merkwaarde van landen te meten, maakt Brand Finance gebruik van dezelfde technieken die het toepast op het meten van de merkwaarde van bedrijven. Elementen als bekendheid, het investeringsklimaat en de toeristische aantrekkingskracht spelen bij het opstellen van de lijst een rol.
Bron:BI
Gerelateerd:
- Amerikaanse werknemer verdient 254 keer minder dan topman
- Europeanen en salaris?
- Gestalkt privé en op werk, gevolg ontslag!
- Maakt meer loon gelukkiger?
- Salaris niet zaligmakend
Recente berichten
- Correctie bij een onjuiste toepassing van de 30%-regeling 28 november 2023
- Werknemer gedurende de dienstbetrekking geen vaste woonplaats 28 november 2023
- Aangiftetijdvak wijzigen voor 2024 27 november 2023
- Teveel ingehouden werknemer recht op een teruggaaf 23 november 2023
- Werknemers- en volksverzekeringen premiepercentages 2024 21 november 2023
- Vaste vergoeding gevolgen voor de loonheffingen of niet? 21 november 2023
- Bezwaar tegen de beschikking Whk 16 november 2023
- Inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) 15 november 2023
- Minimumloon 2024 stijging van maximaal 15% 15 november 2023
- Kamerstukken in een overzicht 10 november 2023
Populaire berichten
en extra
lage kosten
loonstroken.
En nog meer voordelen.
Neem snel contact op.