
Gestalkt privé en op werk, gevolg ontslag!
25 juli 2019 Uit Door 100% WerkgeverscoachBouwbedrijf mag timmerman ontslaan omdat hij wordt gestalkt.
Een bouwbedrijf uit het Limburgse Sint-Odiliënberg mag een timmerman ontslaan, die ernstig wordt gestalkt en bedreigd. Omdat ook het bedrijf en zijn directie wordt bedreigd, mag de aannemer de man op straat zetten.
Dat oordeelde de rechtbank Limburg in Roermond gisteren (24.07.2019).
De timmerman werkte sinds 2015 voor het bouwbedrijf. Sinds eind vorig jaar wordt hij ernstig gestalkt, vermoedelijk door een ex-partner. In appjes, emails en brieven beschuldigde de stalker hem van mishandeling van vrouwen en verkrachting.
In zijn woonplaats werden brieven met zijn foto verspreid, waarin hij werd beschuldigd van pedofilie. De man deed aangifte bij de politie, meldde zich ziek en wordt begeleid door een psycholoog.
Bedrijf lastiggevallen
De afgelopen maanden werd ook het bedrijf waar de man werkt lastig gevallen. Zo werd de werkgever bestookt met berichten, waarin het bedrijf onder meer werd verweten dat het de timmerman beschermd door hem in dienst te houden.
Op internetfora verschenen plotseling negatieve recensies, waarin wordt beweerd dat het bedrijf zeer slecht werk levert en onvriendelijk personeel heeft. Ook werd een bedrijfsbusje beklad en ontving een directeur een foto van een pistool met munitie.
Ontslag
Hoewel het bouwbedrijf zeer tevreden met de werknemer was, stapte het toch naar de rechter om de arbeidsovereenkomst te ontbinden. Volgens de aannemer is er sprake van zeer bijzondere omstandigheden, die de ontbinding rechtvaardigen.
De timmerman wilde niet dat het bedrijf hem op straat zet. Daarbij wees hij er onder meer op te verwachten dat de stalker binnenkort door de politie wordt aangehouden, waardoor er ‘een einde aan de ellende’ kan komen.
Trieste situatie
De kantonrechter, die spreekt van een ‘voor alle partijen trieste situatie’, gaf het bouwbedrijf gelijk. In het belang van het functioneren van de onderneming mag de timmerman op straat worden gezet.
Van de aannemer ‘kan in alle redelijkheid niet worden gevergd dat zij het dienstverband met de timmerman nog langer in stand houdt’, aldus de uitspraak. Wel moet het bedrijf de timmerman tot eind augustus doorbetalen, een ontslagvergoeding van bijna 4200 euro betalen en een getuigschrift meegeven.
24-07-2019ECLI:NL:RBLIM:2019:6880 Instantie:Rechtbank Limburg Zaaknummer(s):7775403/AZ/19-89 24072019 Datum publicatie:24-07-2019
Ontbinding arbeidsovereenkomst op h-grond. Werknemer wordt in ernstige mate gestalkt en bedreigd door vermoedelijk ex-partner. Bedreigingen richten zich naderhand ook tegen de werkgever. Werkgever wordt verweten werknemer te beschermen en hand boven het hoofd te houden. Bedreigingen ook gericht tegen directieleden en gezinsleden en raken de persoonlijke levenssfeer. Kantonrechter is van oordeel dat onder de gegeven omstandigheden van werkgever niet kan worden gevergd arbeidsovereenkomst nog langer in stand te laten. Voldragen h-grond.
Bron: Rechtbank, RTL Z.
Recente berichten
- Nieuwsbrief Loonheffingen 2024 7 december 2023
- Rekenregels en Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 7 december 2023
- Dien formulier op tijd in, loonheffingen verrekenen met een teruggaaf 7 december 2023
- Beschikking gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk) 2024 6 december 2023
- Economisch verkeer bij het loon van de werknemer 5 december 2023
- De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) 5 december 2023
- Vergoeding schoolgelden internationale school gevestigd buiten Nederland 29 november 2023
- Excessieve vertrekvergoeding bij een in het buitenland wonende bestuurder 29 november 2023
- Correctie bij een onjuiste toepassing van de 30%-regeling 28 november 2023
- Werknemer gedurende de dienstbetrekking geen vaste woonplaats 28 november 2023
Populaire berichten
en extra
lage kosten
loonstroken.
En nog meer voordelen.
Neem snel contact op.