Kabinet beperkt nieuwe noodsteun aan bedrijven

Kabinet beperkt nieuwe noodsteun aan bedrijven

26 augustus 2020 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Het kabinet wil het nieuwe steunpakket voor bedrijven die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen, volgens bronnen verder beperken. De voorstellen worden woensdag binnen de coalitie en met vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers besproken.

 

De loonsteun voor bedrijven (NOW) zou wel langer gaan duren; tot 1 juli volgend jaar. Tussentijds zal wel worden gekeken of de regeling moet worden aangepast.

Bedrijven komen voor deze regeling in aanmerking als ze 20 procent omzetverlies hebben. Dat zou 30 procent worden, volgens ANP. Dan wordt nu nog 90 procent van de loonkosten vergoed, maar dat zou volgens de krant stapsgewijs worden teruggebracht naar 60 procent. Ook zouden ondernemers sneller medewerkers moeten kunnen ontslaan.

NOW regeling, NOW maatregels, Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), NOW, UWV, Belastingdienst,

ZZP’ers

Ingewijden herkennen deze voorstellen, maar waarschuwen ook dat er nog veranderingen in kunnen worden aangebracht. Het nieuwe pakket moet op 1 oktober beschikbaar komen. Het moet vooral de zwaarst getroffen sectoren helpen zoals de evenementenbranche, cultuur en horeca. Ook de steunregeling voor zzp’ers (Tozo) wordt verlengd, net als de tegemoetkomingsregeling voor vaste lasten (TVL) voor mkb-bedrijven.

 

Het wordt het derde steunpakket voor het bedrijfsleven. Voor de eerste NOW-regeling werd tot eind juni zo’n 8 miljard euro aan voorschotten uitbetaald aan werkgevers. De tweede NOW-regeling geldt tot eind september. Daarvoor werden de voorwaarden al aangescherpt. Sinds begin juli is bijna 1,5 miljard euro uitgekeerd voor deze NOW 2.0, meldde uitkeringsinstantie UWV deze week.

 

De hoop is dat de ministerraad vrijdag het groene licht kan geven voor het derde steunpakket.

 

Bron:ANP

 

 

Gerelateerd

Steunmaatregel(en) van de Overheid worden door vier op tien mkb’ers gebruikt
Werknemers minder salaris bij nieuwe ronde overheidssteun!

 

 

Overheid 2020, Belastingdienst 2020, Sociale Zaken en Werkgelegenheid SZW 2020, regering, wet en regelgeving, wetten, regels, besluiten,