Fiscaal akkoord voor grenswerkers België en Nederland

Fiscaal akkoord voor grenswerkers België en Nederland

4 mei 2020 Uit Door 100% Werkgeverscoach

België en Nederland hebben een fiscaal akkoord gesloten voor grensarbeiders die nu, gedwongen door de coronacrisis, thuiswerken. De Belgische minister van Financiën, Alexander De Croo, meldt dat grensarbeiders die moeten thuiswerken zullen worden belast door het land waarin hun werkgever is gevestigd.

Normaliter word je belast in het land waar je daadwerkelijk werkt – bij thuiswerken is dat dan het land waar je woont. Deze regel is tijdelijk opgeschort. Dit om te voorkomen dat deze groep werkenden negatieve fiscale gevolgen gaat ondervinden als gevolg van de coronacrisis.

 

salarisverwerking uitbesteden,loonverwerking,salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,verzuim oplossingen, verzekering ziekteverzuim, ziekteverzuimverzekering, verzekeringen,

Grensgevallen

Mensen die normaal gesproken net over de grens in België werken en in Nederland wonen zouden nu ze moeten thuiswerken dan ineens in Nederland inkomstenbelasting moeten betalen in plaats van in België.

Dat zorgt voor verwarring, en mogelijk ook voor het onverwacht betalen van meer belasting. Nederland en België hanteren namelijk verschillende belastingtarieven.

 

Fiscale gevolgen

„Thuiswerk ten gevolge van corona mag geen negatieve fiscale gevolgen hebben”, zegt minister van Financiën Alexander De Croo in Belgische krant Het Laatste Nieuws. „Ook met onze andere buurlanden zijn we in overleg om te vermijden dat grensarbeiders negatieve gevolgen ondervinden van de crisis.”

 

De regeling geldt voor nu tot en met 31 mei, maar kan indien nodig worden verlengd.

 

 

Gerelateerd

Van grensoverschrijdend werken naar thuiswerken
Coronamaatregelen en werken over de grens

 

oproepkrachten, oproepkrachten ,uitzendkrachten,flexwerkers, payrolling,