Correctie loonaangifte 2013 voor 1 April

Correctie loonaangifte 2013 voor 1 April

1 maart 2019 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Werkgevers die over 2013 van de Belastingdienst een correctie moeten indienen, hebben daarvoor nog tot 1 april 2019 de tijd. Na het verstrijken van een kalenderjaar hebben werkgevers normaal gesproken vijf jaar de tijd om correcties in de loonaangiften in te dienen, maar bij een correctieverplichting is die deadline drie maanden later.

 

salarisverwerking uitbesteden,loonverwerking,salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,verzuim oplossingen, verzekering ziekteverzuim, ziekteverzuimverzekering, verzekeringen,

Werkgevers kunnen tot vijf jaar na afloop van een kalenderjaar op eigen initiatief een correctie indienen als zij een fout ontdekken in de loonaangifte. In 2019 kan de Belastingdienst dus geen correctieberichten over 2013 meer verwerken. De fiscus wijst deze correcties dan ook per brief naar de werkgever af. Heeft de Belastingdienst echter zelf een werkgever op een fout in de loonaangifte van 2013 gewezen en heeft de werkgever hiervoor nog geen correctie ingediend, dan moet hij dat vóór 1 april 2019 alsnog doen. De Belastingdienst kan een werkgever boetes en mogelijk ook belastingrente opleggen bij een correctie over een vorig jaar.

 

Belastingdienst stuurt correctieverplichting

Alleen in twee bijzondere situaties kunnen werkgevers tot 1 april 2019 een correctie indienen over een aangiftetijdvak van 2013. Eén van die situaties is dus een correctieverplichting van de Belastingdienst over een loonaangifte van 2013.


De andere situatie waarin een werknemer nog tot 1 april een correctie kan indienen, is die waarin hij vorig jaar al ontdekte dat hij in 2013 te veel of juist te weinig loonheffingen heeft aangegeven en de Belastingdienst al vóór 1 januari 2019 hierover een brief heeft gestuurd. De Belastingdienst kan dan alsnog vragen om een correctie, die de werkgever deze maand nog moet indienen.

 

Correcties met juiste tabellen en percentages

Werkgevers die dit jaar een losse correctie indienen over een vorig jaar moeten er rekening mee houden dat er over dat jaarandere tabellen, percentages en heffingskortingen golden. Bovendien moeten zij latere loonaangiften uit hetzelfde jaar misschien ook corrigeren, als gevolg van voortschrijdend cumulatief rekenen.

 

 

salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,