30%-regeling: uitzondering op inkomensnorm voor aanvullend geboorte-, pleegzorg- en adoptieverlof

30%-regeling: uitzondering op inkomensnorm voor aanvullend geboorte-, pleegzorg- en adoptieverlof

4 december 2020 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Werknemers die in Nederland komen werken, moeten onder andere een bepaald belastbaar jaarloon hebben om in aanmerking te komen voor de 30% regeling. Als het belastbaar jaarloon lager is dan de inkomensnorm door aanvullend geboorte-, pleegzorg- of adoptieverlof, dan geldt een uitzondering.

30% REGELING, geboorteverlof, adoptieverlof, pleegzorgverlof, 30%-regeling

Voor de bepaling van het belastbaar jaarloon voor de 30%‑regeling geldt een uitzondering. Wanneer dit belastbaar jaarloon lager is dan de inkomensnorm en dat komt door het ouderschaps- of zwangerschapsverlof, mag u uitgaan van het loon dat uw werknemer zonder dit verlof zou krijgen.
Deze uitzondering is uitgebreid met aanvullend geboorte-, pleegzorg- en adoptieverlof. Dit geldt met terugwerkende kracht tot 1 juli 2020.

Is het loon van uw werknemer lager dan het looncriterium door aanvullend geboorte-, pleegzorg- of adoptieverlof, dan mag u de 30%‑regeling vanaf 1 juli 2020 toch (blijven) toepassen.

 

Meer informatie

Meer informatie over de 30%-regeling en werknemers die in Nederland komen werken, vindt u in paragraaf 17.4.2 van het Handboek Loonheffingen.

 

 

Gerelateerd

Intrekking of wijziging aanvullend geboorteverlof!
Handreiking geboorteverlof partner en WW-premie
Hoe, aanvullend geboorteverlof aangeven in aangifte?
Aanvullend geboorteverlof vanaf 1 juli 2020
Eerste negen weken ouderschapsverlof vanaf 2022 deels betaald
Geboorteverlof voor partners

 

geboorteverlof, Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG) ,ouderschapsverlof, partnerschapsverlof, zwangerschapsverlof wieg,

Ziekteverzuimverzekering
en extra
lage kosten
loonstroken.
En nog meer voordelen.
Neem snel contact op.