2018 nog tijd voor een bonus?

2018 nog tijd voor een bonus?

13 december 2018 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Geef u werknemers nog voor 2019 een bonus.

Als de werkgever aan het einde van 2018 nog vrije ruimte over heeft en hij denkt erover een of meer werknemers een bonus te geven, kunt u deze bonus in de vrije ruimte laten vallen.

 

Wetswijzigingen 2019, adoptie- en pleegzorgverlof, affectieschade, geboorteverlof, Jeugd-LIV, LIV, loon, loonkostenvoordelen (LKV), minimumloon 2019, Pensioenen, Pensioenuitvoerders, personeel, wet arbeidsmarkt in balans (wab), wet en regelgeving, wettelijk minimumloon (WML)

 

Daarbij gelden wel als voorwaarden dat u de bonus nog in 2018 uitbetaalt en voldoet aan het gebruikelijkheidscriterium. Dit betekent dat de bonus niet meer dan 30 procent mag afwijken van wat voor vergelijkbare werknemers in dezelfde sector gebruikelijk is.

 

Maximaal 2.400 euro

De Belastingdienst keurt een bonus van maximaal 2.400 euro per werknemer per jaar in ieder geval goed. U hoeft daarvoor geen bewijs of onderbouwing te leveren. Ook directeur-grootaandeelhouders mogen zichzelf een bonus van 2.400 euro toekennen, mits de vrije ruimte daarvoor voldoende is.

Als de werkgever een hogere bonus wil toepassen, dan moet u bewijzen dat een dergelijke bonus gebruikelijk is in uw sector.

 

het nieuwe jaar 2019, salarisverwerking, 100% salarisverwerking, 100% werkgeverscoach, 100% payrolling,

salarisverwerking uitbesteden,loonverwerking,salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,verzuim oplossingen, verzekering ziekteverzuim, ziekteverzuimverzekering, verzekeringen,