Werknemer met no-riskpolis aangepast na ziekmelding

Werknemer met no-riskpolis aangepast na ziekmelding

16 juli 2020 Uit Door 100% Werkgeverscoach

UWV heeft een aantal veranderingen doorgevoerd wat betreft de ziekmelding van een werknemer met een no-riskpolis.

salarisverwerking uitbesteden,loonverwerking,salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,verzuim oplossingen, verzekering ziekteverzuim, ziekteverzuimverzekering, verzekeringen,

Heeft u een werknemer met een no-riskpolis? Dan krijgt u een Ziektewet-uitkering als deze werknemer ziek wordt. Nadat u hem ziek heeft gemeld in het werkgeversportaal, moet hij wel een digitale vragenlijst van UWV invullen. Deze vragenlijst is nu eenvoudiger geworden.

Hieronder vindt u de veranderingen op een rij:

  • Nadat u de werknemer ziek heeft gemeld moet de werknemer een vragenlijst invullen. Deze digitale vragenlijst is eenvoudiger geworden.
  • Om bij de vragenlijst te komen kan de werknemer inloggen met zijn DigiD op ziekgemeld.uwv.nl. Hiervoor heeft hij niet langer een persoonlijke code nodig.
  • De werknemer krijgt de brief met de uitnodiging voor het invullen van de vragenlijst per post en digitaal op ‘Mijn UWV’.
  • Is de werknemer weer beter als hij de vragenlijst invult? Dan kan hij de datum dat hij weer beter is doorgeven op de vragenlijst. Dit kan ook als de datum al geweest is.

Voor een werknemer met een no-riskpolis krijgt u een Ziektewetuitkering als de werknemer ziek wordt.

 

Let op!

Het is belangrijk dat de werknemer de vragenlijst invult. Deze informatie heeft UWV nodig om de hoogte en duur van de Ziektewetuitkering te bepalen.

 

Bron: uwv.nl

 

 

Gerelateerd

Ziek en beter melden werknemer

Wat is ziekteverzuim?

 

 

juridische ondersteuning, juridische adviezen,personeelzaken, personeeldiensten, medewerkers, medewerker, werkgever werknemer, loonadministratie,salarisverwerker, loon, salaris, salarisverwerking, loonadministrateur, alles over loon,salaris advies,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,verzuimkosten, ziekteverzuim, ziekteverzekering