G-rekening deblokkeren verruimd

G-rekening deblokkeren verruimd

6 april 2020 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Hierdoor krijgen werkgevers met g-rekening dezelfde voordelen als werkgevers zonder g-rekening.

Om werkgevers die geraakt zijn door de coronacrisis tegemoet te komen geeft de Belastingdienst tijdelijk ook de bedragen op de g-rekening vrij die zijn opgelegd als (naheffings)aanslagen loonheffingen of omzetbelasting. Voorwaarde is wel dat uitstel van betaling is verleend voor deze aanslagen.

coronavirus overzicht, COVID-19 nieuws, corona actueel, coronacrisis nieuws, coronavirus nieuws, corona maatregelen nieuws, corona-epidemie nieuws, Nieuws, actueel, Rijksoverheid, overheid, Belastingdienst , Loonheffingen , loonbelasting, loon inkomsten, loonkosten, loonheffing, wet en regelgeving, personeelszaken, hrm,

In geval van fraude of oneigenlijk gebruik van de g-rekening kan de Belastingdienst deze bedragen niet vrijgeven.

Deblokkering g-rekening tijdens coronacrisis

U vraagt eerst uitstel van betaling aan voor de loonheffingen of omzetbelasting. Hoe u dit doet, leest u in ‘Coronavirus: belastingmaatregelen voor ondernemers’.

Verzoek dan om deblokkering met het formulier ‘Verzoek deblokkering g-rekening’.

Dit zijn de invulinstructies:

  • Bij rubriek 3 geeft u aan dat u door de uitbraak van het coronavirus in betalingsproblemen bent gekomen.
  • Bij rubriek 4 geeft u aan voor welk bedrag u deblokkering vraagt. Splits het bedrag in het overschot en het bedrag waarvoor u uitstel van betaling hebt gevraagd.
  • Bij rubriek 5 geldt de machtiging tot verrekenen niet voor het bedrag waarvoor de Belastingdienst uitstel van betaling heeft gegeven vanwege de coronacrisis.

Als de Belastingdienst aan het verzoek tegemoetkomt, dan ontvangt de werkgever een brief. De Belastingdienst streeft ernaar deze binnen 4 weken te versturen. In die brief leest u hoe de Belastingdienst het bedrag uitbetaalt. Vanwege een verwachte toename van het aantal deblokkeringsverzoeken kan de behandeling van uw verzoek langer duren dan u gewend bent.


Bron: belastingdienst.nl

 

 

Gerelateerd:

UWV Noodloket NOW geopend
Coronavirus overzichtsartikel

 

coronavirus overzicht, corona, coronacrisis overzicht,corona-maatregel, Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW), corona maatregelen overzicht, COVID-19 nieuws, corona actueel, coronacrisis nieuws, coronavirus nieuws, corona maatregelen nieuws, corona-epidemie nieuws,