Alles over de aanvraag NOW-regeling

Alles over de aanvraag NOW-regeling

6 april 2020 Uit Door 100% Werkgeverscoach

De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW).

Eén van de maatregelen van de overheid om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Maar hoe vraagt u de NOW-regeling eigenlijk aan?


Op rijksoverheid.nl leest u hoe de aanvraag in zijn werk gaat, wanneer u de aanvraag kunt indienen, welke gegevens u bij de hand moet houden en binnen welke termijn u een reactie kunt verwachten.

U kunt de NOW-regeling aanvragen tot en met zondag 31 mei 2020. Alle informatie over de regeling leest u op uwv.nl.

Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

Vanwege de uitbraak van het coronavirus is er een nieuwe regeling. De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Werkgevers kunnen vanaf maandag 6 april 2020 9:00 uur een aanvraag doen.

De NOW is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Hierdoor kunnen zij hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. De NOW komt in plaats van de regeling voor werktijdverkorting. De regeling werktijdverkorting is dus gestopt.

ls u na het lezen van de informatie hieronder nog vragen heeft over de NOW, dan kunt u op werkdagen bellen met UWV Telefoon NOW. Wij zijn op 6 en 7 april langer voor u open. UWV Telefoon NOW is dan van 8:00 tot 19:00 bereikbaar via 088 – 898 20 04. Houd uw loonheffingennummer bij de hand. UWV helpt u graag verder.

 

De volledige regeling NOW hier

 

 

Gerelateerd

Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)
Veel gestelde vragen over NOW-regeling
Coronavirus overzichtsartikel

 

 

lonen,Loon,salaris, minimale loon, minimumloon, wml 2019, het minimumlon 2019,