Einde aan onbetaalde stage mbo’er!

Einde aan onbetaalde stage mbo’er!

4 maart 2020 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Vergoeding wordt verplicht.

Goed nieuws voor mbo’ers: ze krijgen allemaal recht op een vergoeding als ze stage lopen. Die verplichte ‘passende vergoeding’ moet ten minste de onkosten dekken die een stagiair maakt, zegt verantwoordelijk minister Ingrid van Engelshoven.

 

salarisverwerking uitbesteden,loonverwerking,salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,verzuim oplossingen, verzekering ziekteverzuim, ziekteverzuimverzekering, verzekeringen,

De onderwijsminister omarmt hiermee een plan van GroenLinks dat ervoor moet zorgen dat leerwerkbedrijven hun stagiairs uit het mbo niet langer geen enkele vergoeding geven. Tweede Kamerlid Niels van den Berge van Groenlinks zei dat er grote verschillen zijn in wat mbo-stagiairs krijgen. Sommige bedrijven betalen netjes een vergoeding, maar anderen denken het volgens hem af te kunnen doen met een gratis lunch.

 

Vergoeding vastleggen

Een leerwerkbedrijf moet straks vastleggen wat het een passende vergoeding vindt. De SBB, waarin het mbo en het bedrijfsleven samenwerken, gaat erop toezien dat die hoog genoeg is en dat de werkgever die ook uitkeert.

Van Engelshoven noemt het goed dat we dat recht vastleggen. Ze blijft werkgevers bovendien oproepen fatsoenlijke stagevergoedingen te betalen. Dat is wel zo eerlijk, en bovendien ‘zou je toch gek zijn’ als je de kans laat lopen in deze krappe arbeidsmarkt studenten aan je te binden, zegt ze.

 

Bron: ANP- RTL Z

 

Zie ook:

Heb ik recht op het minimumloon als ik stage loop?

Werkervaringsplekken of werkervaringsplaatsen ?

€50 miljoen subsidie voor leren en ontwikkelen in mkb

2022 ‘STAP-budget’ voor iedere werknemer

Voor het eerst personeel in dienst?

 

 

STimulans Arbeidsmarkt Positie, STAP, Millennials, Millennial, geboren 1980-2000 Millennial, arbeidsmarkt Millennials,