Beslagvrije voet 2021 voor loonbeslag ouder dan 12 maanden nog niet opnieuw berekend!

Beslagvrije voet 2021 voor loonbeslag ouder dan 12 maanden nog niet opnieuw berekend!

14 april 2021 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Heeft uw werkgever of uitkeringsinstantie in 2020 én 2021 loon of uitkering ingehouden voor de Belastingdienst?

 

salarisverwerking uitbesteden,loonverwerking,salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,verzuim oplossingen, verzekering ziekteverzuim, ziekteverzuimverzekering, verzekeringen,

Sinds 1 januari 2021 berekend de Belastingdienst de beslagvrije voet van beslag op loon of uitkering opnieuw. De nieuwe berekening geldt alleen voor beslagen die dan al 12 maanden lopen.

 

Om technische redenen heeft de Belastingdienst de nieuwe berekening nog niet kunnen maken. Het is daarom mogelijk dat er te veel, of juist te weinig loon of uitkering is ingehouden in de maanden januari, februari of maart 2021. Hiervoor excuses van de Belastingdienst.

Vanaf april 2021 worden de beslagen gestopt op loon en uitkering door de Belastingdienst waarvan op loon en uitkering de beslagvrije voet niet op tijd opnieuw berekend hebben. Dit doet de Belastingdienst ondanks dat uw belastingschuld nog niet is afbetaald. Als dit voor u het geval is, stuurt de Belastingdienst een brief naar u en de werkgever of uitkeringsinstantie met verdere uitleg.

Beslagvrije voet 2021 voor loonbeslag ouder dan 12 maanden nog niet opnieuw berekend
Meer informatie beslagvrije voet

 

 

Nieuwsbrief Loonheffingen 2021 Uitgave 3-28 januari 2021, loonheffing, aangifte,