Belastingdienst kan loonaangifte niet verwerken na afvoer LH-nummer

Belastingdienst kan loonaangifte niet verwerken na afvoer LH-nummer

17 oktober 2019 Uit Door 100% Werkgeverscoach

De werkgever ontvangt brief van de Belastingdienst.

Bij aangifte loonheffingen kan de Belastingdienst niet de aangifte verwerken nadat het loonheffingennummer is afgevoerd.

 

handboek loonheffingen 2019, nieuwsbrief loonheffingen 2019, loonheffingen 2019, nieuwsbriefloonheffing, belastingdienst, belastingen,

Uit de praktijk blijkt dat het niet altijd duidelijk is tot wanneer u nog aangifte loonheffingen moet doen, nadat u hebt doorgegeven dat het loonheffingennummer afgevoerd mag worden.

Als de Belastingdienst het verzoek om afvoer van het loonheffingennummer heeft ontvangen, krijgt de werkgever de brief ‘Mededeling loonheffingen intrekking aangiftebrief ’. In deze brief staat per wanneer u geen aangifte loonheffingen meer hoeft te doen.

Dient u na deze datum nog een aangifte in, dan kan de Belastingdienst de aangifte niet verwerken. De werkgever ontvangt in dat geval de brief ‘Mededeling loonheffingen onverwerkbare aangifte ’.

Informeer bij de werkgever naar de brief ‘Mededeling loonheffingen intrekking aangiftebrief ’. Als hij deze brief niet ontvangen heeft, kan hij een duplicaat aanvragen via de Belastingtelefoon.

 

Betaling na afvoer loonheffingennummer

Doet de werkgever na afvoer loonheffingennummer nog een uitbetaling over een periode dat er geen aangifteplicht was, moet u de werkgever opnieuw aanmelden. U kunt hiervoor een brief sturen naar het belastingkantoor. Nadat u de ‘Aangiftebrief Loonheffingen ’ heeft ontvangen kunt u de aangifte voor de nabetaling indienen.

Meer informatie over einde inhoudingsplicht vindt u in hoofdstuk 15 Handboek Loonheffingen.

 

 

Gerelateerd:

 

oproepkrachten, oproepkrachten ,uitzendkrachten,flexwerkers, payrolling,