Bedrijven met NOW-regeling mogen vanaf juni werknemers ontslaan!

Bedrijven met NOW-regeling mogen vanaf juni werknemers ontslaan!

9 mei 2020 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Tweede steunpakket: NOW-regeling loonsubsidie krijgt toevoeging

 

Bedrijven die via de NOW-regeling loonsubsidie hebben aangevraagd om werknemers te kunnen blijven doorbetalen, mogen vanaf juni werknemers ontslaan, bevestigde minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vrijdag in de uitzending van Op1.

Nieuws, actueel, Rijksoverheid, overheid, Belastingdienst , Loonheffingen , loonbelasting, loon inkomsten, loonkosten, loonheffing, wet en regelgeving, personeelszaken, hrm,

Vanaf juni komt het kabinet met een tweede steunpakket voor noodlijdende bedrijven. In de uitzending van Op1 vertelde Koolmees dat het kabinet nog vergadert over de regels die bij dit tweede pakket komen kijken.

Wel is al naar buiten gebracht dat werkgevers mensen mogen gaan ontslaan. Op dit moment mogen bedrijven die de NOW-regeling gebruiken dat niet; zij moeten zelfs een boete betalen als ze dat nu wel doen en tegelijkertijd gebruikmaken van de regeling.

Bij dit tweede pakket mogen werkgevers dus wel mensen ontslaan. De minister haalt in de uitzending van Op1 aan dat op deze manier andere banen behouden blijven.

Het kabinet heeft daarnaast al een aantal voorwaarden naar buiten gebracht waar bedrijven zich aan moeten houden als zij gebruik willen maken van het tweede pakket. Zo mogen ondernemingen geen winstuitkering aan aandeelhouders uitdelen en mag er geen dividend worden uitgekeerd. Ook bonussen worden in de ban gedaan.

 

Bron:Op1

 

 

Gerelateerd

Overzicht financiële noodmaatregelingen
Overzicht voorwaarden NOW in handig document
NOW-regeling heeft kleine wijzigingen
Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

 

personeel, medewerkers, personeelszaken, wet en regelgeving,