UWV verstuurt voorlopige berekeningen Wtl 2020

UWV verstuurt voorlopige berekeningen Wtl 2020

5 maart 2021 Uit Door 100% Werkgeverscoach

UWV verstuurt uiterlijk 14 maart 2021 de voorlopige berekeningen 2020 van tegemoetkomingen volgens de Wet tegemoetkomingen loondomein ( Wtl ). Werkgevers die hier recht op hebben ontvangen een brief met de specificaties.

 

salarisverwerking uitbesteden,loonverwerking,salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,verzuim oplossingen, verzekering ziekteverzuim, ziekteverzuimverzekering, verzekeringen,

In deze voorlopige berekening staat voor welke werknemers en voor welke bedragen de werkgever recht heeft op 1 of meer loonkostenvoordelen (LKV’s), op het lage-inkomensvoordeel (LIV) of op het jeugd-lage-inkomensvoordeel (jeugd-LIV). De berekening is gebaseerd op de aangiften loonheffingen en correcties over 2020 die tot en met 31 januari 2021 zijn gedaan.

 

Controleer de berekening

Klopt de voorlopige berekening niet of mist u nog gegevens? Controleer dan eerst de ingediende aangiften loonheffingen 2020. Als u onjuistheden vindt, hebt u tot en met 1 mei 2021 de tijd om correctieberichten in te dienen. Correctieberichten na 1 mei 2021 neemt UWV niet mee in de definitieve berekening die u uiterlijk 31 juli ontvangt.

Wanneer uw ingediende aangiften wél kloppen en u toch nog vragen heeft, bel dan UWV Telefoon Werkgevers 088-8989295. Op de voorlopige berekeningen staat bij ‘Ons kenmerk’ een nummer. Houd dit nummer bij de hand als u belt.

 

Geen voorlopige berekening

Het kan zijn dat de werkgever geen voorlopige berekening heeft ontvangen, terwijl hij deze wel had verwacht. Ook dan kunt u contact opnemen met UWV Telefoon Werkgevers.

Op de internetsite van UWV leest u meer over de Wtl en vindt u de toelichting bij de specificaties van de voorlopige berekening Wtl 2020.

 

 

Meer informatie

Hoofdstuk 26 Handboek Loonheffingen
Memo verloonde uren

 

 

wet en regelgeving, overheid, belastingdienst, uwv, loonheffingen, loonbelasting 2020, loonkosten 2020, werkgever-werknemer, personeelszaken 2020,