0% bijtelling bijna tot zijn eind

0% bijtelling bijna tot zijn eind

19 oktober 2018 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Einde auto van de zaak met 0% bijtelling in zicht

Werknemers met (plug-in) hybride auto’s van de zaak reden tot eind 2013 met 0% bijtelling. De overgangsregeling bepaalde dat dit bijtellingspercentage nog 60 maanden toepasbaar was. Na afloop van die 60 maanden gaat de bijtelling van die auto’s naar 25%. Deze overgangsregeling eindigt op 31 december 2018.

co² bijtelling, lease auto, auto v d zaak, Nederlandse autobezitters ,kosten auto, autokosten, autobelastingen.

De bijtelling is met ingang van 2017 vastgesteld op 22%. Deze 22% bijtelling geldt alleen voor auto’s die vanaf 2017 tenaamgesteld zijn. Voor auto’s die vóór 2017 tenaamgesteld zijn, geldt het algemene bijtellingspercentage 25%.

 

Met ingang van 2014 is de regeling gewijzigd, waardoor de nihilbijtelling voor veel leaseauto’s niet meer van toepassing was. Om tegemoet te komen aan autogebruikers die al voor 31 december 2013 waren geregistreerd (op kenteken gezet) kwam er een overgangsregeling. Hierdoor mocht voor die auto’s gedurende een periode van 60 maanden het bijtellingspercentage van 0% worden gehanteerd.

 

Vanaf het moment waarop de periode van 60 maanden voor een auto van de zaak eindigt, moet het bijtellingspercentage van 25% voor privégebruik worden toegepast.

 

Voor ondernemers kan het interessant zijn om de auto over te brengen naar privé en eventueel een vergoeding voor gemaakte kilometers te declareren bij de onderneming.

 

Zie ook:

Privégebruik auto en eigen bijdrage als bijtelling

Auto van de zaak, vergroening in de bijtelling

Auto van de zaak, vergroening in de bijtelling

Auto van de zaak, vergroening in de bijtelling

Bijtellingspercentages auto

 

Nederlandse autobezitters ,kosten auto, autokosten, autobelastingen.