Werkhervatting gepensioneerde zorgmedewerkers zonder nadelige pensioengevolgen

Werkhervatting gepensioneerde zorgmedewerkers zonder nadelige pensioengevolgen

20 maart 2020 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Zorg & Welzijn gepensioneerde

Als gevolg van de coronacrisis kunnen gepensioneerde medewerkers in de sector Zorg & Welzijn het verzoek krijgen van zorg- en welzijnswerkgevers om bij te springen in de zorg. Kunnen zij aan dit verzoek voldoen zonder dat dit nadelige gevolgen heeft voor hun pensioen?

Het gaat om de groep gepensioneerden die meer dan 5 jaar voor hun AOW-leeftijd pensioen hebben opgenomen. Zij hebben bij de vervroegde ingang van het pensioen verklaard dat zij niet meer van plan waren om te gaan werken.

Het Centraal Aanspreekpunt Pensioenen geeft aan dat deze voormalige zorgmedewerkers weer aan het werk kunnen gaan zonder fiscale gevolgen voor hun pensioen.

 

Toelichting

Het is aannemelijk dat deze gepensioneerde zorgmedewerkers op moment van vervroegde pensionering niet de intentie hadden om later weer aan het werk te gaan. De uitbraak van het coronavirus is een nieuw ontstane situatie en vormt de aanleiding voor het hervatten van de werkzaamheden.

 

Bron: centraalaanspreekpuntpensioenen.belastingdienst.nl

 

 

coronavirus overzicht, COVID-19 nieuws, corona actueel, coronacrisis nieuws, coronavirus nieuws, corona maatregelen nieuws, corona-epidemie nieuws, Nieuws, actueel, Rijksoverheid, overheid, Belastingdienst , Loonheffingen , loonbelasting, loon inkomsten, loonkosten, loonheffing, wet en regelgeving, personeelszaken, hrm,