Werkgever bepaald woonplaatsverklaring

Werkgever bepaald woonplaatsverklaring

12 februari 2019 Uit Door 100% Werkgeverscoach

De werknemer kan geen woonplaatsverklaring bij de Belastingdienst aanvragen. De werkgever moet zelf bepalen van welk land de werknemer inwoner is. In de Nieuwsbrief Loonheffingen 2019 en in het Handboek Loonheffingen 2019 is hierover foutieve informatie opgenomen.

 

salarisverwerking uitbesteden,loonverwerking,salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,verzuim oplossingen, verzekering ziekteverzuim, ziekteverzuimverzekering, verzekeringen,

 

In het verleden moest de werkgever ook al zelf bepalen van welk land de werknemer inwoner is. Dit heeft u waarschijnlijk al eens eerder gedaan, bijvoorbeeld voor het bepalen van de verzekeringsplicht bij de loonaangifte.

 

Sociale en economische leven

Het woonland is het land waar het sociale en economische leven van de werknemer zich afspeelt. Als de werknemer bijvoorbeeld in het buitenland woont en zijn kinderen gaan daar naar school en hij heeft daar een bankrekening, dan is hij geen inwoner van Nederland. De werkgever moet zelf beoordelen of het door de werknemer aangegeven woonland overeenkomt met de andere gegevens die u van hem hebt. Als dat zo is, kunt u uitgaan van dat woonland.

 

Brief

Als de werkgever de werknemer een woonplaatsverklaring aan heeft laten vragen om te kunnen bepalen of hij recht heeft op het belastingdeel van de heffingskortingen, dan krijgt de werknemer een brief waarin staat dat de Belastingdienst deze verklaring niet afgeeft.

 

Correctie

In de 4e uitgave van de Nieuwsbrief Loonheffingen 2019 verwijdert de fiscus de foutieve informatie. De 4e uitgave van de nieuwsbrief verschijnt binnenkort. Ook het handboek wordt zo snel mogelijk aangepast.

 

personeelsdiensten, werkgeverscoach, personeelszaken, werknemers- werkgevers,werkgeverschap,werkgevers advies,advies werkgevers,salariszaken, personeelszaken, hr ondersteuning,