Voordelen van tevreden werknemers

Voordelen van tevreden werknemers

23 augustus 2019 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Als organisatie wilt u graag geïnspireerde werknemers hebben die blij zijn met hun baan.

Hoe ziet een tevreden medewerker eruit?

Hij/zij is in ieder geval te herkennen aan de volgende eigenschappen:

 • altijd bereid om anderen te helpen,
 • enthousiast richting de klant,
 • kritisch naar zichzelf toe,
 • steevast een bijdrage leverend aan een positieve werksfeer binnen de organisatie,
 • initiatief tonend om de organisatie te verbeteren.

Dergelijke enthousiastelingen wilt u graag binnen je organisatie hebben.

personeelszaken, werknemers- werkgevers,werkgeverschap,werkgevers advies,advies werkgevers,salariszaken, personeelszaken, hr ondersteuning,

Voordelen van tevreden medewerkers op een rij

 1. Trotser; bevelen de organisatie aan bij anderen.
 2. Energieker; zetten zich meer in voor hun werkgever en collega`s.
 3. Meer tevreden; halen het beste uit zichzelf.
 4. Engaged; voelen zich meer betrokken bij het succes van de organisatie.
 5. Hulpvaardiger; altijd bereid anderen te helpen.
 6. Enthousiaster; richting de klant en kritisch naar zichzelf toe.
 7. Ondernemend; eigen initiatief tonend om de organisatie te verbeteren.
 8. Productiever; en dat vertaalt zich naar klantsucces.

Een aantal sterke voordelen uitgelicht

Initiatiefrijk

Een tevreden werknemer doet uit zichzelf meer dan wat er van hem wordt verwacht, en probeert elke dag opnieuw voldoening te halen uit alles wat hij doet. Dit betekent dat hij initiatief neemt en een duidelijk carrièreplan voor ogen heeft. Dit zorgt ervoor dat hij een grotere bijdrage levert aan de organisatie en zijn werk zo goed mogelijk doet, wat je als werkgever terugziet in de bedrijfsresultaten.

 

Weinig ziekteverzuim

In geval van ziekte, zal een tevreden werknemer veel minder snel thuis blijven. Een simpele verkoudheid of een beetje hoofdpijn zal hem niet weerhouden om toch aan de slag te gaan. U kunt als werkgever op hem rekenen, of het nu gaat over de taken die binnen zijn functie vallen, of om het organiseren van een bedrijfsfeestje. Dit komt zowel de productiviteit als de sfeer op kantoor ten goede.

 

Ambassadeurs

Een tevreden werknemer is trots op zijn werk en fungeert als een echte brand ambassador voor de organisatie. Hij is emotioneel betrokken, heeft oog voor detail en is bereid zich extra in te zetten om bij te dragen aan het succes van het bedrijf. Dit zorgt niet alleen voor positieve word-of-mouth, maar ook voor een prettige sfeer op de werkvloer en betere resultaten.

 

Positiviteit

Een positieve instelling is een duidelijke indicator van tevredenheid onder werknemers, en een goede stemming werkt aanstekelijk. Om erachter te komen of je werknemers lekker in hun vel zitten is het belangrijk om regelmatig één-op-één gesprekken te voeren en de mogelijkheid te bieden om anonieme feedback te geven over dingen die beter kunnen.

 

Vriendschap op de werkvloer

Medewerkers die zich prettig voelen binnen een organisatie maken er ook sneller vrienden, wat een gevoel van saamhorigheid creëert. Als organisatie kun je vriendschappen op de werkvloer bevorderen door bijvoorbeeld team-uitjes te organiseren, de lunch op kantoor te verzorgen, sportlessen aan te bieden en bijzondere momenten samen te vieren.

 

 

werkgeverscoach, personeelszaken, werknemers- werkgevers,werkgeverschap,werkgevers advies,advies werkgevers,salariszaken, personeelszaken, hr ondersteuning,