Update handreiking bijtelling fiets

Update handreiking bijtelling fiets

3 juni 2021 Uit Door 100% Werkgeverscoach

De Belastingdienst heeft de handreiking ‘Bijtelling fiets van de zaak ’ aangepast. De handreiking is uitgebreid met informatie over accessoires en een fietsverzekering.

 

salarisverwerking uitbesteden,loonverwerking,salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,verzuim oplossingen, verzekering ziekteverzuim, ziekteverzuimverzekering, verzekeringen,

De volgende informatie is toegevoegd:

Accessoires en fietsverzekering

Als u een fiets ter beschikking stelt, is de vergoeding of verstrekking van accessoires die verband houden met de fiets geen loon, maar een vergoeding voor intermediaire kosten. Dit heeft geen invloed op de bijtelling. Dit geldt ook voor een vergoeding of verstrekking van een fietsverzekering.

Voorbeelden van accessoires die verband houden met de fiets zijn: reparatiekosten, een extra slot, fietstassen, fietsmandje of een steun voor de tas.

 

Let op!

Een regenpak dat u aan de werknemer ter beschikking stelt, is wel loon van uw werknemer. Maar u kunt dit loon ook aanwijzen als eindheffingsloon. Het bedrag komt ten laste van de vrije ruimte. Daarboven betaalt u 80% eindheffing.

 

Lees meer in de handreiking Bijtelling fiets van de zaak.

 

Gerelateerd

Bijtelling fiets van de zaak 2020

Bijtelling fiets berekenen!

Handboek Loonheffingen 2021 gepubliceerd

 

 

Forfaitaire bijtelling fiets, fiets van de zaak, lease fiets, bijtelling fiets, werkgevers en fiets oplossing, 2020, investeringen in fietsinfrastructuur