Elektrisch rijden is goed voor de economie en werkgelegenheid

Elektrisch rijden is goed voor de economie en werkgelegenheid

7 juni 2021 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Nederlandse laadpalen, trucks en bussen verkopen goed in binnenland en buitenland.
Bedrijven uit ons land verdienen hier jaarlijks zo’n € 5 miljard aan. En het aantal groene Nederlandse banen stijgt flink en verdubbelt naar verwachting in 2025.

 

salarisverwerking uitbesteden,loonverwerking,salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,verzuim oplossingen, verzekering ziekteverzuim, ziekteverzuimverzekering, verzekeringen,

Elektrisch vervoer is dus goed voor de economie

Dit staat in het vandaag gepubliceerde onderzoek ’Rapport Verdienpotentieel Elektrisch Vervoer 2020 -Ontwikkelingen in de Nederlandse EV-sector‘. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat): “De komende jaren gaan we vol aan de slag om het vervoer verder schoon te maken. Daar plukken we allemaal de vruchten van. Niet alleen goed voor het klimaat en onze schone lucht, maar ook voor onze portemonnee. En voor mensen op zoek naar werk. De komende jaren komen er duizenden banen bij in de sector elektrisch vervoer.”

 

Economische waarde stijgt snel

Nederland verdient aan elektrisch rijden inmiddels bijna het dubbele van 2018 (toen ruim 3 miljard). De groei zit zowel in Nederland als in het buitenland. Het is voor een belangrijk deel afkomstig van schone voertuigen zoals vrachtwagens, elektrische bussen en waterstoftrucks. Maar ook de verdiensten aan laadinfrastructuur stijgen.

 

 

Meer informatie

Elektrisch rijden

 

 

Download:

Rapport verdienpotentieel elektrisch vervoer 2020
PDF document | 1,65 MB

 

 

Zie ook:
Verklaring geen privégebruik auto, stoppen!
Werknemer met meer dan 1 auto van de zaak?
Auto van de zaak
Fiscale bijtelling auto in 2021
Bijtelling auto en zakelijke kilometers einde contract

 

 

Bijtellingspercentages auto 2011 – 2020, bijtelling auto, auto percentage bijtelling,