Eerste Kamer ingestemd met Wet WIEG

Eerste Kamer ingestemd met Wet WIEG

14 november 2018 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Op dinsdag 13 november jl. heeft de Eerste Kamer, zonder stemming het wetsvoorstel Wet Invoering extra geboorteverlof (WIEG) aangenomen. Met de nieuwe wet krijgt de partner van de moeder (echtgenote, geregistreerd partner, de persoon waarmee de werknemer ongehuwd samenwoont of degene van wie de werknemer het kind erkent) meer dagen vrij met behoud van loon. Vanaf begin 2019 een week en vanaf 1 juli 2020 zelfs tot maximaal 6 weken.

 

salarisverwerking uitbesteden,loonverwerking,salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,verzuim oplossingen, verzekering ziekteverzuim, ziekteverzuimverzekering, verzekeringen,

Flinke verruiming betaald verlof

Op dit moment ontvangen partners 2 dagen betaald verlof. Vanaf 1 januari 2019 wordt dit verlengd naar eenmaal de wekelijkse arbeidsduur met loondoorbetaling. Bij een fulltime dienstverband houdt dit in dat een werknemer recht heeft op vijf dagen betaald geboorteverlof. De werknemer dient dit verlof op te nemen binnen vier weken na de dag van de bevalling.

Aanvullend geboorteverlof

Vanaf 1 juli 2020 kunnen partners in het eerste half jaar na de geboorte van de baby vijf extra weken geboorteverlof krijgen. In totaal is er dan recht op zes weken geboorteverlof. De eerste week betaalt de werkgever door. Daarna is er recht op een uitkering via UWV ter hoogte van 70% van het loon. Het adoptie- en pleegzorgverlof voor ouders wordt ook verlengd van vier naar zes weken.

 

 

Zie ook:

Vaderschapsverlof (kraamverlof) na de bevalling, partnerschapsverlof,kraamverlof, doorbetaald verlof bij geboorte kind,