Dikke loonsverhoging?

Dikke loonsverhoging?

20 november 2018 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Vergeet het maar: ‘alleen voor jobhoppers’

 

Hoewel het voor werkgevers steeds moeilijker wordt om geschikt personeel te vinden, zorgt dat ook volgend jaar niet voor grote loonstijgingen. Sterker nog, de lonen zullen zelfs minder hard stijgen dan dit jaar.

 

Gemiddeld gaat iedere werknemer er dit jaar 1,1 procent op vooruit, volgend jaar is dat nog maar 0,7 procent. Dat verwacht het Amerikaanse bureau Korn Ferry, zo schrijft Het Financiële Dagblad. De stijging is wel exclusief de inflatie.

 

Jobhoppen loont

Weliswaar is er een enorm tekort aan gespecialiseerd personeel, maar werkgevers hebben daar een oplossing voor gevonden, zien ze bij Korn Ferry dat ook bedrijven in Nederland adviseert over hun salarishuishouding. Personeel dat wordt aangenomen, krijgt een fiks salaris, personeel dat er al is, krijgt maar een kleine verhoging.

Het loont dus om te jobhoppen, want wie overstapt naar een nieuwe werkgever kan daar zo tussen de 5 tot 10 procent aan salarisverhoging bij onderhandelen, schrijft de krant. Vooral in de bouw, de industrie en transport is personeel schaars.

 

Bron RTL Z

geldzaken, financiën, werkgeverscoach, salarisverwerker, loon, salaris, salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,