Bsn wordt QR-code op Nederlands paspoort

Bsn wordt QR-code op Nederlands paspoort

4 oktober 2019 Uit Door 100% Werkgeverscoach

De staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken heeft dat aan de Tweede Kamer laten weten.

Het burgerservicenummer verdwijnt over twee jaar van de voorkant van het Nederlandse paspoort en wordt een QR-code op de achterkant van de houderspagina. Zie bijlage

 

avg privacy wetgeving, personeelsdossier avg, Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), Uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming (UAVG) ,
Door het bsn te verplaatsen naar de achterkant van de houderspagina van het paspoort, kunnen machines dat niet automatisch meer uitlezen, schrijft Knops. Het plan ligt nu ter beoordeling bij de Autoriteit Persoonsgegevens en als die het goedkeurt, is het mogelijk om binnen twee jaar een nieuw paspoort uit te brengen.

 

Het bsn staat nu altijd op de voorkant van een paspoort, waardoor het bijvoorbeeld altijd wordt gekopieerd als een bedrijf of instantie een kopie maakt van het identiteitsbewijs. Vaak is het opslaan van het bsn niet nodig, waardoor het onwenselijk is dat dit gebeurt. Voor instanties die toch een bsn nodig hebben, komt er een qr-code op de achterkant waarin het bsn verwerkt zit.

 

Knops zei in september vorig jaar al dat hij van plan was om het bsn van de voorkant van de houderspagina te halen, maar hield toen een slag om de arm, omdat instanties die het bsn willen uitlezen, dat moeten kunnen blijven doen.

 

Bron:Overheid

 

 

Zie ook:

IBAN regels 2020 !
2020 veranderen de regels voor oproepkrachten ingrijpend
Regeling voor werknemers van failliet bedrijf
Rekenregels vanaf 1 juli 2019
Regelgeving wet arbeidsmarkt in balans

 

overheid, rijksoverheid, wet en regelgeving, belastingen, besluiten den haag,