Arbeidskosten eurozone omhoog

Arbeidskosten eurozone omhoog

17 juni 2019 Uit Door 100% Werkgeverscoach

De arbeidskosten per uur in de eurozone zijn in het eerste kwartaal 2,4 procent hoger uitgekomen dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt statistiekbureau Eurostat. In het vierde kwartaal van 2018 bedroeg de toename nog 2,3 procent.

 

Brexit, gevolgen brexit werkgevers werknemers, de Europese Unie (EU) vs het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland), de rechten van de Britten en burgers van de EU, het Verenigd Koninkrijk zich terugtrekt uit de EU

 

 

In de Europese Unie als geheel namen de arbeidskosten in het eerste kwartaal met 2,6 procent op jaarbasis toe, na een stijging met 2,8 procent in de voorgaande periode.

Eurostat meldde verder dat het aantal vacatures in de eurozone is in het eerste kwartaal stabiel is gebleven vergeleken met het voorgaande kwartaal. Het percentage kwam uit op 2,3 procent van het totale werkaanbod. In de dienstensector stonden de meeste vacatures open met 2,6 procent van het totaal. In de industrie en de bouw ging het om 2 procent.

 

 

Bron: ANP

 

Arbeidsmarkt , personeel,werknemers wet en regelgeving, personeelszaken,werknemers en de arbeidsmarkt, werkgever werknemer,