Aanvraagformulier verlenging bijzonder uitstel online beschikbaar

Aanvraagformulier verlenging bijzonder uitstel online beschikbaar

25 juni 2020 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Hebt u in maart of april bijzonder uitstel van betaling gevraagd vanwege de coronacrisis?

Dan loopt dat uitstel zeer binnenkort af. Op belastingdienst.nl is het online formulier voor verlenging van het bijzonder uitstel gepubliceerd. Een schriftelijk verzoek blijft ook mogelijk.

Voor een verzoek om bijzonder uitstel van betaling voor een bedrag boven € 20.000 heeft de Belastingdienst extra informatie nodig. Ook deze informatie kunt u via het online formulier verstrekken.

Schriftelijke verzoeken die de Belastingdienst in de afgelopen weken heeft ontvangen, met de benodigde verklaring en eventueel bijgevoegde stukken, worden behandeld. U hoeft niet opnieuw een verlenging van bijzonder uitstel aan te vragen. Wanneer het schriftelijke verzoek niet volledig is, neemt de Belastingdienst contact met u op.

coronavirus overzicht, COVID-19 nieuws, corona actueel, coronacrisis nieuws, coronavirus nieuws, corona maatregelen nieuws, corona-epidemie nieuws, Nieuws, actueel, Rijksoverheid, overheid, Belastingdienst , Loonheffingen , loonbelasting, loon inkomsten, loonkosten, loonheffing, wet en regelgeving, personeelszaken, hrm,

Met online formulier bijzonder uitstel van betaling aanvragen en verlengen (update)

Hebt u in maart of april bijzonder uitstel van betaling gevraagd vanwege de coronacrisis? Dan loopt dat uitstel zeer binnenkort af. U kunt het bijzonder uitstel nu verlengen met een online formulier.

Vanaf 16 maart kon u als ondernemer bijzonder uitstel van betaling vragen voor verschillende belastingen als uw bedrijf door de coronacrisis in betalingsproblemen was gekomen. U vroeg dan automatisch bijzonder uitstel aan voor 3 maanden. In de schriftelijke ontvangstbevestiging die u van ons hebt gekregen, staat de einddatum van het bijzonder uitstel.

Is het bijzonder uitstel van 3 maanden afgelopen of loopt dit binnenkort af? En hebt u langer uitstel nodig? Dan kunt u een verzoek doen om verlenging van het bijzonder uitstel van betaling. Wanneer de Belastingdienst (nog) niet zo’n verzoek van u heeft ontvangen, stuurt de Belastingdienst u op tijd een brief om u te waarschuwen dat uw bijzonder uitstel afloopt. U kunt dan online, maar ook nog schriftelijk, verlenging aanvragen.

Vroeg u bijzonder uitstel voor 3 maanden voor een bedrag vanaf € 20.000? Dan vragen wij aandacht voor de extra informatie die wij nodig hebben om uw verzoek snel en correct uit te voeren. Ook deze informatie kunt u via het online formulier meesturen.

Schriftelijke verzoeken die de Belastingdienst in de afgelopen weken hebben ontvangen met de benodigde verklaring en eventuele stukken, zullen de Belastingdienst direct behandelen. U hoeft niet opnieuw verlenging van bijzonder uitstel aan te vragen. Wanneer het schriftelijke verzoek niet volledig is, neemt de Belastingdienst contact met u op.

Op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel vindt u meer informatie en een link naar het online formulier.

 

Gerelateerd bericht:

Aanvragen verlenging bijzonder uitstel van betaling vanaf 29juni (update 18-6-2020)
Bijzonder uitstel van betaling aanvragen wordt eenvoudiger

 

Bron: Belastingdienst.nl

 

pensioengelden, pensioen, afkoop pensioen,