Aanvraag vergoeding kosten aanschaf aangiftesoftware

Aanvraag vergoeding kosten aanschaf aangiftesoftware

22 juni 2021 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Kunt u geen aangifte doen via Mijn Belastingdienst Zakelijk? En kunt u geen eHerkenning aanschaffen omdat u zich niet kunt inschrijven bij de Kamer van Koophandel? Dan vergoedt de Belastingdienst maximaal € 450 per jaar voor de aanschaf van aangiftesoftware of om een intermediair te betalen.

 

eHerkenning, eHerkenning overheid 2020, e herkenning, digid eherkenning, belastingdienst digitaal, belastingdienst eherkenning, UWV eherkenning, inlog UWV eherkenning

Kunt u aangifte doen met DigiD of met het Europees erkende eIDAS? Dan kunt u geen vergoeding aanvragen.

U gebruikt de vergoeding voor de aanschaf van software waarmee u aangifte gaat doen. Of om een intermediair te betalen die aangifte voor u doet. De Belastingdienst vergoedt de werkelijke kosten inclusief btw, met een maximum van € 450 per kalenderjaar.

 

Aanvraag vergoeding

U vraagt de vergoeding per jaar aan. De aanvraag voor 2020 moet 31 december 2021 binnen zijn bij de Belastingdienst. Voor 2021 is de uiterste aanvraagdatum 31 december 2022.

U gebruikt hiervoor het formulier Aanvraag vergoeding kosten aanschaf aangiftesoftware of inhuur intermediair. Na ontvangst van het formulier ontvangt u een ontvangstbevestiging.

Binnen 8 weken ontvangt u een beslissing op de aanvraag. U ontvangt een bericht als de Belastingdienst meer tijd nodig heeft.

 

 

Bron: belastingdienst.nl

 

 

Gerelateerd bericht

 

 

 

overheid, rijksoverheid, belastingen, belastingdienst, kabinet, regering, wet- en regelgeving, regels,