
Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens 1e halfjaar 2020
30 april 2020 Uit Door 100% WerkgeverscoachDit bij de aangifte loonheffingen 2020 ( 1e halfjaar ) werknemersgegevens.
Op belastingdienst.nl is de ‘Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens bij de aangifte loonheffingen 1e halfjaar 2020’ gepubliceerd. In deze brochure vindt u uitleg over fouten in de werknemersgegevens waarvoor u een foutenrapport kunt ontvangen.
De Belastingdienst kan bij de geautomatiseerde controle van de aangifte loonheffingen, fouten in de werknemersgegevens constateren die niet tot een weigering van de aangifte leiden. In dat geval krijgt de werkgever een foutenrapport ‘Foutmeldingen werknemersgegevens’.
In dit foutenrapport staat informatie over het type fout met een korte omschrijving en een instructie om de fout te herstellen en in het vervolg te voorkomen.
U moet deze fouten herstellen. Dit is in het belang van u en uw werknemers.
Hoe geeft u een correctie van werknemersgegevens door?
Bij de controle van de werknemersgegevens kunnen wij fouten constateren. Maar u kunt ook zelf fouten of onvolledigheden in uw aangifte ontdekken. In beide gevallen bent u verplicht de fouten te herstellen. U moet de correcties eerst in uw eigen administratie doorvoeren.
U herstelt de geconstateerde fouten in aangiften als volgt:
- Als de aangiftetermijn van het tijdvak waarover u correcties wilt indienen, nog niet voorbij is, kunt u opnieuw aan gifte doen over dat tijdvak. U vult dan de hele aangifte opnieuw in. Als u met software aangifte doet, kunt u ook een aan vullende aangifte doen. Bij zo’n aanvullende aangifte vult u alleen alle gegevens in van werknemers voor wie u iets wilt wijzigen.
- Als de aangiftetermijn van het tijdvak waarover u correcties wilt indienen, voorbij is, voegt u de correcties bij uw eerstvolgende aangifte. Die aangifte en de correctie moeten dan wel op hetzelfde jaar betrekking hebben. Als u een aangifte van een eerder jaar wilt corrigeren, stuurt u een losse correctie in.
Hoe ziet een foutenrapport eruit?
Als wij bij de geautomatiseerde controle fouten in de werknemersgegevens constateren die niet tot een weigering van de aangifte leiden, krijgt u van ons een foutenrapport ‘Foutmeldingen werknemersgegevens’. Kijk hier of uw foutmelding erbij is!
Let op!
De toelichting is een aanvulling op de ‘Gegevensspecificaties aangifte loonheffingen 2020’ en bevat dus minder uitgebreide informatie.
U vindt de ‘Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens 1e halfjaar 2020’ op belastingdienst.nl.
Recente berichten
- ‘Geen zakelijke kilometers en bijtelling auto’ 5 augustus 2022
- Verlofregelingen rondom geboorte van en/of zorg voor kinderen 3 augustus 2022
- WAZO-uitkering 2 augustus 2022
- Loon, vrijgesteld loon en vergoedingen en verstrekkingen 1 augustus 2022
- Aangifte loonheffingen 2e halfjaar 2022 30 juli 2022
- De Wet sociale werkvoorziening (WSW) 27 juli 2022
- Onjuiste gedifferentieerde premie Aof 26 juli 2022
- Werknemersverzekeringen in de aangiften loonheffingen 20 juli 2022
- De vrije ruimte en eindheffingsloon 19 juli 2022
- Besluit inkomstenverhouding IKV 19 juli 2022
Populaire berichten
en extra
lage kosten
loonstroken.
En nog meer voordelen.
Neem snel contact op.