Reiskosten bij tijdelijk verblijf

Reiskosten bij tijdelijk verblijf

21 februari 2024 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Standpunt gepubliceerd over reiskosten bij tijdelijk verblijf

 

De Kennisgroep loonheffing algemeen heeft een standpunt ingenomen over de gerichte vrijstelling voor reiskosten in het geval van tijdelijk verblijf op een camping.

Aanleiding

Casus 1

Een werknemer verblijft in het voorjaar (mei t/m juni) elk weekend op de camping. Hij reist vrijdag van kantoor naar de camping en maandag van de camping weer naar kantoor. De rest van de week reist hij van zijn woonplaats naar kantoor en vice versa.

Casus 2

Een werknemer verblijft tijdens de zomer niet in zijn woonplaats, maar op een camping in Nederland voor een periode van drie maanden. Hij reist in deze periode dagelijks met de auto vanuit de camping naar kantoor en vice versa.

Vraag

Welke reizen komen in aanmerking voor een gericht vrijgestelde kilometervergoeding op grond van artikel 31a, tweede lid, onderdeel a, van de Wet op de loonbelasting 1964 (hierna: Wet LB 1964)?

U leest het volledige standpunt op de internetsite van de Kennisgroepen in KG:204:2024:6 Reiskosten bij tijdelijk verblijf.

100% Salaris, 100- Salarisverwerking, 100 loon, 100 salaris, 100 loonadministratie, Salarisverwerkers, salarisverwerking,