Publieke PKI-certificaat vóór 1 januari 2021 vervangen

Publieke PKI-certificaat vóór 1 januari 2021 vervangen

12 november 2020 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Vanaf 1 januari kunt u geen aangifte loonheffingen meer indienen met het huidige publieke PKI-certificaat. De oorzaak is een recent ontdekt beveiligingsprobleem. Dit geldt niet voor een privaat PKI-certificaat.

salarisverwerking uitbesteden,loonverwerking,salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,verzuim oplossingen, verzekering ziekteverzuim, ziekteverzuimverzekering, verzekeringen,

Het is belangrijk dat u het publieke PKI-certificaat vóór 1 januari 2021 vervangt, zodat u op tijd de aangifte loonheffingen kunt indienen. Als u niet weet of u een publiek of privaat PKI-certificaat hebt, vraag dit dan na bij uw certificaatbeheerder.

 

Ongeldig certificaat

Als u een ongeldig certificaat gebruikt, weigert Logius (Digipoort) de aangifte en verstuurt een foutmelding. U hebt dan geen aangifte gedaan. Het kan zijn dat u dan een naheffingsaanslag met verzuimboete ontvangt.

Omdat u zelf verantwoordelijk bent voor het tijdig aanvragen van een nieuw certificaat, blijft in deze gevallen de aangifteverzuimboete in stand.

 

Wanneer PKI-certificaat?

U hebt alleen een PKI-certificaat nodig als u aangifte loonheffingen doet met een commercieel softwarepakket. Als u aangifte doet via Mijn Belastingdienst Zakelijk hebt u geen PKIoverheid-certificaat nodig.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de certificaatleverancier.

 

Bron: sbr-nl.nl

 

Wat zijn PKIoverheid certificaten?

Public Key Infrastructure (PKI) voor de overheid, kortweg PKIoverheid, maakt betrouwbare digitale communicatie mogelijk binnen en met de Nederlandse overheid. PKIoverheid is een zeer hoogwaardige en veilige infrastructuur, gebaseerd op digitale certificaten.

PKIoverheid certificaten zijn digitale certificaten die moeten voldoen aan de eisen van de overheid, bijvoorbeeld met betrekking tot het uitgifteproces en de koppeling aan een stamcertificaat (certificaathiërarchie). Ze zijn dé standaard voor het beveiligen van elektronische (overheids)diensten.

Zowel de overheid als bedrijven kunnen gebruik maken van PKIoverheid certificaten. Beroepscertificaten zijn alleen bedoeld voor beroepsbeoefenaren met een zogenaamd Erkend Beroep.

 

 

overheid, rijksoverheid, belastingen, belastingdienst, kabinet, regering, wet- en regelgeving, regels,