
Overzicht belastingverdragen per 1 juli 2019
17 juli 2019 Uit Door 100% WerkgeverscoachHet Ministerie van Financiën heeft het overzicht met belastingverdragen bijgewerkt tot juli 2019. In het overzicht leest u met welke landen Nederland belastingverdragen heeft gesloten.
Nederland heeft met een groot aantal landen belastingverdragen gesloten ter voorkoming van dubbele heffing van directe belastingen. Ook heeft Nederland verdragen afgesloten waarin de uitwisseling van fiscale informatie wordt geregeld.
In het overzicht staan niet alleen belastingverdragen, maar ook andere regelingen, zoals de Belastingregeling voor het Koninkrijk. Het Ministerie van Financiën werkt het verdragenoverzicht elk kwartaal bij.
Meer informatie over verdragen
Verdragen
Om te voorkomen dat u meer dan 1 keer belasting betaalt over uw inkomen of uw vermogen, heeft Nederland met een groot aantal landen belastingverdragen afgesloten. Een belastingverdrag is een afspraak tussen 2 landen over wie het recht van belasting heeft over bepaalde inkomsten.
Overzicht verdragslanden
Met welke landen heeft Nederland belastingverdragen gesloten? En welke belastingafspraken in zo’n verdrag zijn dan voor u relevant?
Om te voorkomen dat u meer dan 1 keer belasting betaalt over uw inkomen of uw vermogen, heeft Nederland met een groot aantal landen belastingverdragen afgesloten. Een belastingverdrag is een afspraak tussen 2 landen over wie het recht van belasting heeft over bepaalde inkomsten.
Overzicht EU-landen
Voor de landen van de Europese Unie (EU) gelden bepaalde belastingregels. Dit is een overzicht van de EU-landen.
Belastingverdragen
Als u uit verschillende landen inkomsten ontvangt, wordt over die inkomsten door meerdere landen belasting geheven.
Belastingverdrag tussen Nederland en België
Woont u in Nederland of België en hebt u inkomen uit het andere land? Dan kunnen beide landen belasting heffen over uw inkomen. Om dat te voorkomen, is er een belastingverdrag tussen Nederland en België gesloten.
Belastingverdrag tussen Nederland en Duitsland (vanaf 2016)
Woont u in Nederland of Duitsland en hebt u inkomen uit het andere land? Dan krijgt u te maken met 2 landen die belasting kunnen heffen over dat inkomen. Om te voorkomen dat beide landen over hetzelfde inkomen belasting heffen, hebben Nederland en Duitsland onderling afspraken gemaakt. Deze afspraken zijn vastgelegd in een belastingverdrag.
Recente berichten
- Hoge WW-premie voor BBL-leerling 7 februari 2023
- De parkeergelegenheid vergoeding 3 februari 2023
- Vrijstelling extraterritoriale kosten 1 februari 2023
- Uitbetaalde bedragen aan derden 31 januari 2023
- De bijdrage Zorgverzekeringswet, premies werknemersverzekeringen en premieloonsom 31 januari 2023
- AWf-premie – UWV en het premieloon 30 januari 2023
- Het lage-inkomensvoordeel (LIV) voor 2022 27 januari 2023
- Het anoniementarief 26 januari 2023
- Gebruikelijk loon zo laag mogelijk 24 januari 2023
- Buitenlandse arbeidskrachten en loonheffingen en de Belastingdienst 23 januari 2023
Populaire berichten
en extra
lage kosten
loonstroken.
En nog meer voordelen.
Neem snel contact op.