Gerichte vrijstelling internet en eigen bijdrage

Gerichte vrijstelling internet en eigen bijdrage

11 maart 2021 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Betaalt een eigen werknemer een eigen bijdrage voor een internetabonnement? Dan kan de gerichte vrijstelling voor noodzakelijke voorzieningen toch van toepassing zijn.

salarisverwerking uitbesteden,loonverwerking,salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,verzuim oplossingen, verzekering ziekteverzuim, ziekteverzuimverzekering, verzekeringen,
Tot nog toe gold de gerichte vrijstelling alleen als alle kosten voor rekening van de werkgever kwamen. Als de werknemer een eigen bijdrage voor privégebruik betaalde, voldeed een werkgever volgens de Belastingdienst niet meer aan het noodzakelijkheidscriterium.

Dit standpunt geldt niet meer. De gerichte vrijstelling kan van toepassing zijn als de werknemer een eigen bijdrage voor privégebruik betaalt.

Het internetabonnement moet wel voldoen aan de voorwaarden voor noodzakelijke voorzieningen.

U leest meer over deze voorwaarden in paragraaf 20.1.7 van het Handboek Loonheffingen 2020.

Het nieuwe standpunt staat nog niet in de 1e uitgave van het Handboek Loonheffingen 2021 die binnenkort verschijnt.

 

 

Bron: belastingdienst.nl

 

 

Gerelateerde handreiking

Welke gerichte vrijstellingen gelden voor de werkplek thuis?

Update handreiking over werkplek thuis

 

Aangifte loonheffingen, 2021 belastingdienst, 2021 overheid, 2021 UWV, 2021 rijksoverheid, 2021 wet- en regelgeving, 2021 regels, 2021 belastingen,