Eindheffing WKR 2019 aangeven

Eindheffing WKR 2019 aangeven

14 januari 2020 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Heeft de werkgever de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) in 2019 overschreden?

Dan moet u uiterlijk in de aangifte over het 1e tijdvak van 2020 de verschuldigde eindheffing aangeven.

U toetst uiterlijk aan het eind van het jaar of het totaal van de vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen boven de vrije ruimte uitkomen. De vrije ruimte in 2019 is maximaal 1,2% van het totale fiscale loon. Over het bedrag boven de 1,2% betaalt u loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80%.

Als blijkt dat u over 2019 te veel of te weinig eindheffing heeft aangegeven, dan moet u dat verrekenen. De laatste mogelijkheid om dit te doen is in de aangifte loonheffingen over het 1e tijdvak van 2020.

salarisverwerking uitbesteden,loonverwerking,salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,verzuim oplossingen, verzekering ziekteverzuim, ziekteverzuimverzekering, verzekeringen,

Eerder aangeven

U mag de eindheffing ook eerder aangeven, bijvoorbeeld per aangiftetijdvak. Eindigt de inhoudingsplicht in de loop van het kalenderjaar? Dan geeft u de eindheffing aan in de aangifte over het tijdvak waarin de inhoudingsplicht eindigt.

Meer informatie leest u in paragraaf 8.2 Handboek Loonheffingen.

 

Let op!

De verlenging van de uiterste aangiftetermijn per 1 januari 2020 is nog niet van toepassing voor de aangifte eindheffing WKR 2019. Dit geldt pas voor de aangifte van de eindheffing over 2020. U mag de eindheffing WKR dan uiterlijk aangeven met de aangifte van het 2e aangiftetijdvak 2021. De uiterste aangiftetermijn is verlengd met een extra tijdvak.

 

Wetsartikel

Artikel 31a Wet op de loonbelasting

 

 

Gerelateerd:

Wanneer kiezen tussen werknemersloon en eindheffingsloon werkkostenregeling?

 

pensioengelden, pensioen, afkoop pensioen,