31 maart gerealiseerde S&O-uren doorgeven

31 maart gerealiseerde S&O-uren doorgeven

16 maart 2019 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Als uw organisatie gebruik maakt van de WBSO dan moet u uiterlijk 31 maart de gerealiseerde S&O-uren en eventuele gemaakte kosten en uitgaven aan RVO.nl doorgeven.

 

salarisverwerking uitbesteden,loonverwerking,salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,verzuim oplossingen, verzekering ziekteverzuim, ziekteverzuimverzekering, verzekeringen,

Over het jaar 2018 meldt u de gerealiseerde S&O-uren – en indien nodig de kosten en uitgaven – niet meer per S&O-verklaring. U meldt de totalen van uren (en eventueel de totaalbedragen van kosten en uitgaven) van alle S&O-verklaringen samen. Dit is gewijzigd ten opzichte van de mededeling over 2017.

 

Wat moet u melden?

  • Heeft u in 2018 WBSO aangevraagd voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O)-uren van werknemers? Dan meldt u altijd de S&O-uren die de werknemers in 2018 hebben gerealiseerd.
  • Als er geen S&O-uren zijn gemaakt, dan moet u dat ook aan RVO.nl doorgeven.
    Heeft u bij uw aanvraag gekozen voor ‘werkelijke kosten en uitgaven’ (niet voor forfait)? Dan meldt u ook de in 2018 gemaakte kosten en uitgaven.
  • Een zelfstandig ondernemer vult alleen een mededelingenformulier in als deze minder dan 500 S&O-uren heeft gerealiseerd.
  • Bij beëindiging van het bedrijf, moet u binnen een maand na bedrijfsbeëindiging de gerealiseerde uren en eventuele kosten en uitgaven schriftelijk of per mail (wbso@rvo.nl) aan RVO.nl doorgeven.

 

Bepaal gerealiseerde uren

  1. Tel per S&O-verklaring de geldige S&O-uren op. Dit kunnen ook uren zijn die na de periode van de S&O-verklaring maar wel in 2018 zijn gemaakt.
  2. Tel alleen S&O-uren op voor toegekende projecten.
  3. Tel alleen uren van S&O-medewerkers die op de verzamelloonstaat staan. U mag geen uren melden van inhuurkrachten en stagiairs.
  4. Tel geen uren mee voor werkzaamheden die niet voor de WBSO in aanmerking komen.
  5. Tel per S&O-verklaring niet meer S&O-uren op dan zijn toegekend.
  6. Tel ten slotte de urentotalen per S&O-verklaring op. De uitkomst hiervan vult u in op het mededelingsformulier

 

Bepaal gemaakte kosten en uitgaven

  1. Tel per S&O-verklaring de gemaakte en betaalde kosten op. Dit kunnen ook kosten zijn die u na de periode van de S&O-verklaring maar wel in 2018 heeft gemaakt.
  2. Tel per S&O-verklaring de in gebruik genomen en betaalde uitgaven op. Dit kunnen ook uitgaven zijn die u na de periode van de S&O-verklaring maar wel in 2018 in gebruik heeft genomen.
  3. Tel alleen toegekende kosten en uitgaven mee.
  4. Als er geen kosten zijn toegekend dan kunt u ook geen kosten melden. Hetzelfde geldt voor uitgaven.
  5. Het totaalbedrag van de te melden kosten en uitgaven in 2018 mag niet hoger zijn dan het totaalbedrag van de toegekende kosten en uitgaven in 2018.
  6. Tel alle kostenbedragen van alle S&O-verklaringen op.
  7. Tel alle uitgavenbedragen van alle S&O-verklaringen op.

 

Voor de mededeling kunt u gebruik maken van de volgende hulpmiddelen:

 

Bron: WBSO, mijn.rvo.nl

 

personeelsdiensten, werkgeverscoach, personeelszaken, werknemers- werkgevers,werkgeverschap,werkgevers advies,advies werkgevers,salariszaken, personeelszaken, hr ondersteuning,