Ziekteverzuim daalt fors na coronapiek in maart

Ziekteverzuim daalt fors na coronapiek in maart

18 juni 2020 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Het aantal nieuwe meldingen van ziekteverzuim is in de afgelopen maanden flink gedaald, na de coronapiek van 30 procent in maart. Zorginstanties waarschuwen wel voor langdurig verzuim door psychische klachten door het coronavirus en de nieuwe werksituatie.

 

salarisverwerking uitbesteden,loonverwerking,salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,verzuim oplossingen, verzekering ziekteverzuim, ziekteverzuimverzekering, verzekeringen,

Meldingen verzuim

Volgens arbodienstverleners Arboned en HumanCapitalCare lag het aantal verzuimmeldingen in april en mei circa 40 procent lager dan gebruikelijk in deze periode.

Het gemiddeld verzuimpercentage in het eerste kwartaal van dit jaar kwam uit op 4,7 procent tegen 4,5 procent een jaar eerder. Dit wordt vooral veroorzaakt door de explosieve stijging in maart, toen het verzuim uitkwam op 5,6 procent.

 

Psychische klachten

Dit betekent dat van elke honderd dagen die een werknemer werkte, hij of zij zich gemiddeld 5,6 dagen ziek meldde.

Arboned en HumanCapitalCare zeggen wel dat het langer duurt voordat iemand weer is hersteld omdat langer wordt uitgeziekt. Ze waarschuwen voor langdurend verzuim door psychische klachten.

Alertheid en contact met werknemers, duidelijke kaders en op tijd hulp inschakelen van experts is daarom van groot belang, aldus de organisaties.

 

 

verzuimverzekering, verzuimverzekeringen, ziektekosten, ziekteverzuim,verzuimverzekering, verzuimverzekeringen, wachtgeld regelingen, juridische verzuimkosten, wet en regelgeving ziektekosten,