Nederlandse werknemers maken kortere werkweken dan Europese

Nederlandse werknemers maken kortere werkweken dan Europese

8 april 2019 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Nergens in de Europese Unie is het gemiddelde aantal uren per week dat werkenden betaald krijgen zo laag als in Nederland. Dat komt doordat meer dan de helft van de werkenden parttime werkt.

 

salarisverwerking uitbesteden,loonverwerking,salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,verzuim oplossingen, verzekering ziekteverzuim, ziekteverzuimverzekering, verzekeringen,

 

Europese statistiekbureau Eurostat.

Dat blijkt uit onderzoek van het Europese statistiekbureau Eurostat. Gemiddeld krijgen fulltime werkenden in Europa 38 uur per week betaald. Parttime werkenden gemiddeld 20.

In Nederland krijgen fulltime werkenden 39 uur uitbetaald en parttime 20. Gemiddeld krijgen werkenden voor 28 uren per week salaris. Dat is het laagste aantal van alle landen van de EU, samen met België. Dat komt vooral door het hoge aantal parttimers.

In 2016 werkte namelijk maar liefst 55,1% van alle werkenden in Nederland parttime. Dat is verreweg het grootste aandeel van de hele Europese Unie.

In Kroatië werkt bijvoorbeeld maar 4,3% van de werkenden parttime. Het kan zijn dat in deze landen veel meer mensen (vrouwen) helemaal niet werken, zij zijn niet meegenomen in het onderzoek.

Het aantal uren dat een parttimer werkt is het laagst in Denemarken: gemiddeld 13. Fulltime werkenden in Frankrijk zijn met 35 uur het minst lang aan de slag.

 

 

Brexit, gevolgen brexit werkgevers werknemers, de Europese Unie (EU) vs het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland), de rechten van de Britten en burgers van de EU, het Verenigd Koninkrijk zich terugtrekt uit de EU