Directe uitschrijving doelgroepregister in 2021

Directe uitschrijving doelgroepregister in 2021

2 januari 2021 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Vanaf 1 januari 2021 kunnen werknemers per direct worden uitgeschreven uit het UWV doelgroepregister. De werknemer moet daarvoor zelf een aanvraag bij ons hebben gedaan en die aanvraag moet door ons zijn goedgekeurd.

 

salarisverwerking uitbesteden,loonverwerking,salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,verzuim oplossingen, verzekering ziekteverzuim, ziekteverzuimverzekering, verzekeringen,

Wat verandert er?

Werknemers die in het doelgroepregister staan, kunnen al vanaf 1 januari 2020 een aanvraag doen om uit het doelgroepregister te worden uitgeschreven. Als de werknemer niet meer aan de voorwaarden van het doelgroepregister voldoet, kennen wij zijn aanvraag toe. In sommige gevallen werd de werknemer na toekenning van de aanvraag niet direct uitgeschreven, maar pas vanaf het nieuwe kalenderjaar. Vanaf 1 januari 2021 verandert dit: als wij een aanvraag toekennen, wordt de werknemer direct uit het doelgroepregister uitgeschreven.

 

Gevolgen van een uitschrijving

Is uw werknemer uitgeschreven uit het doelgroepregister? Dan valt hij niet meer onder de quotumregeling en banenafspraak. Als uw werknemer een aanvraag voor uitschrijving heeft gedaan en die aanvraag is toegekend, ontvangt u daarover een brief.

 

Wat als een werknemer zich laat uitschrijven uit het doelgroepregister?

 

2021 belastingdienst, 2021 overheid, 2021 UWV, 2021 rijksoverheid, 2021 wet- en regelgeving, 2021 regels, 2021 belastingen,