Compensatieregeling voor slapende dienstverbanden

Compensatieregeling voor slapende dienstverbanden

9 februari 2019 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Duidelijkheid over compensatie transitievergoeding na ziekte

Het CNV roept minister Koolmees van Sociale Zaken op om duidelijkheid te geven over de compensatieregeling voor slapende dienstverbanden. Werkgevers kunnen recht hebben op deze regeling als zij werknemers na twee jaar ziekte een transitievergoeding moeten betalen.

Veel werkgevers betalen de transitievergoeding niet en houden hun werknemers in een slapend dienstverband. Het CNV wil een einde maken aan deze slapende dienstverbanden en roept daarom op tot duidelijkheid over de compensatieregeling.

Arend van Wijngaarden, CNV-voorzitter.

“Minister Koolmees moet de criteria voor de compensatieregeling, samen met UVW, helder communiceren. Zodat er geen enkel excuus voor werkgevers meer is om de transitievergoeding niet te betalen.

Werkgevers moeten hun medewerkers de transitievergoeding dan ook daadwerkelijk betalen. Zodat zieke werknemers, die door ziekte soms in schrijnende situaties verkeren, de vergoeding krijgen waar ze recht op hebben.”

Het CNV vindt het positief dat de oplossing voor slapende dienstverbanden klaarligt. Nu moet minister Koolmees ook de laatste drempel weghalen en de impasse definitief doorbreken.

 

verzuimverzekering,ziekteverzuimverzekering, verzekering ziekteverzuim, verzekering verzuim, verzuimverzekeringen,