Vacatures volgen internetgedrag

Vacatures volgen internetgedrag

5 juli 2018 Uit Door 100% Werkgeverscoach

Veel bedrijven hebben moeite met het aantrekken van talent. Ze vissen daarbij allemaal in de kleine vijver van actief werkzoekenden. De technologie van Wonderkind verviervoudigd het bereik door vacatures ook te tonen aan mensen die niet op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar wel geknipt zijn voor de functie.

„We willen mensen vacatures voor hun neus houden die hen op het lijf geschreven zijn”, vertelt Wonderkind-oprichter Lars Wetemans. Samen met Laurent Scholten en Philo Hermans ontwikkelde hij een zelflerend systeem dat vacatures aan mensen toont op basis van hun internetgedrag.

Reisblog

„Wij hebben bewust geen eigen banensite”, vertelt Wetemans. „We laten vacatures opduiken op plekken waar de doelgroep zich bevindt. Dat kan op Facebook zijn, op een reisblog of in een app als Tinder. Tussen potentiële partners tonen wij dan een potentiële nieuwe werkgever.”

De jonge ondernemer legt uit dat veel werkenden best in zijn voor een nieuwe uitdaging. „Ze nemen alleen niet de moeite om zelf actief op zoek te gaan. Als een klant een php-ontwikkelaar zoekt, kijkt ons systeem bijvoorbeeld welke personen online blogs lezen over die taal en op welke locatie zij zich bevinden.”

Verleiden

Potentiële sollicitanten krijgen niet plat de vacature voorgeschoteld. „Als mensen niet actief zoeken naar een baan werkt dat niet. We introduceren eerst het bedrijf en verleiden de kandidaat vervolgens om er te willen gaan werken.”

Het bedrijf heeft klanten als Kentucky Fried Chicken en Booking.com. „Zij opereren internationaal, waardoor ook wij nu in 23 landen en 13 talen actief zijn.” Binnenkort opent Wonderkind een kantoor in de VS.

De start-up, opgericht in 2016, biedt op dit moment werk aan ruim 60 mensen en draait een omzet van enkele miljoenen euro’s. Wetemans gaat voor de komende 3 tot 5 jaar uit van een jaarlijkse omzetgroei van meer dan 100%. Daarmee neemt ook de behoefte aan nieuw personeel toe. Het systeem van Wonderkind is al aan het werk gezet.

Bron: Telegraaf

collega's salarisverwerking, salarisverwerking uitbesteden,loonverwerking,salarisverwerking, loonadministratie, alles over loon,salaris advies, hr scan,loonadministratie,salaris verwerking,wet en regelgeving,werkgevers ondersteuning,juridische personeelszaken,budgetcoach,